Αθήνα Καιρός

Λοβέρδος σε Γαβρόγλου: Μην είστε «τσίπης», να χτυπά το κουδούνι στις 11 και στις 12 να φεύγουν από το σχολείο!

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Λοβέρδος σε Γαβρόγλου: Μην είστε «τσίπης», να χτυπά το κουδούνι στις 11 και στις 12 να φεύγουν από το σχολείο!

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για το θέμα της ώρας έναρξης των σχολείων.

Εξερχόμενος από το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής δήλωσε: «Ο κ. Γαβρόγλου αναστάτωσε τις οικογένειες χθες με το 9:00 η ώρα έναρξη σχολείου. Και του λέω: κ. υπουργέ γιατί είστε «τσίπης», να το κάνετε 11:00 και 12:00 να φεύγουνε. Υπάρχει καταλληλότερος τρόπος να υψώσετε υψηλότερα τείχη ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις και να δυσκολέψετε τα παιδιά των φτωχών οικογενειών να προοδεύσουν στη ζωή τους; Έλεος πια και ντροπή».

Στο μεταξύ, για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει την ώρα έναρξης των μαθημάτων από την επόμενη σχολική χρονιά, μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Γαβρόγλου, στον Real Fm 97,8.

Υπεραμύνθηκε της άποψής του ότι πρέπει το σχολείο να ξεκινά στις 9 το πρωί και αυτή την φορά έθεσε ως επιχείρημα και τους καυγάδες που γίνονται στα σπίτια: «Οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια. Το ένα είναι ‘άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία’. Το δεύτερο είναι ‘κοιμήσου, αργείς’, και το πρωί ‘ξύπνα, ξύπνα’. Είναι οι βασικές εντάσεις σε μία οικογένεια. Εμείς δεν λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως με αυτή την αλλαγή βοηθιούνται πολύ οι οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, γιατί ξυπνούν πάρα πολύ νωρίς.

Για το Λύκειο και το Γυμνάσιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί τα παιδιά πάνε μόνα τους στο σχολείο». «Για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο. Να το δούμε και θα βρούμε λύση.

«Δεν είναι θέμα να κοιμούνται παραπάνω τα παιδιά. Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου με άλλες συνθήκες, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διδασκαλία της μάθησης και της αφομοίωσης», είπε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος  Αγγελόπουλος.

Μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6» τόνισε επίσης: «Δείτε τι κάνουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με τις ώρες προσέλευσης στα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω. Όλη η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όχι τις πολύ πρωϊνές ώρες. Πραγματικά μας εκπλήσσουν κάποιες κριτικές.

Το υπουργείο Παιδείας έκανε μια πρόταση. Δημιουργεί μια δημόσια διαβούλευση. Θα ακούσει τις προτάσεις και τους καθ’ ύλην αρμόδιους από την ειδική επιστημονική επιτροπή. Ο υπουργός είπε ότι κάνω πρόταση, ακούω την κοινωνία και αποφασίζω».

Διαβάστε επίσης: Γαβρόγλου: Τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9 για να κοιμόμαστε λίγο περισσότερο

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]