Για τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

ΝΔ: Θρασύς στα ψέματα και δειλός στην αλήθεια ο Τσίπρας

10/09/18 • 08:03 | UPD 10/09/18 • 08:03

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ δεν συνιστά απλά ένα ακόμη βήμα σε μια πορεία που «μέχρι σήμερα στηρίχθηκε μόνο σε ψέματα και αυταπάτες», αλλά αποδεικνύει, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα πει και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ δεν συνιστά απλά ένα ακόμη βήμα σε μια πορεία που «μέχρι σήμερα στηρίχθηκε μόνο σε ψέματα και αυταπάτες», αλλά αποδεικνύει, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα πει και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα του λίγους μήνες ακόμα».

«Απέδειξε ότι, εκτός από ανίκανος και επικίνδυνος, είναι θρασύς στα ψέματα και δειλός στην αλήθεια», σχολίασε η Ν.Δ., η οποία αποδόμησε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «είχε το θράσος»:

-«Να υποστηρίξει ότι είχε σχέδιο από το 2015, ενώ έφερε δύο αχρείαστα Μνημόνια και ζημίωσε την Ελλάδα με περισσότερα από 100 δισ. ευρώ.

-Να υποστηρίξει και πάλι τη συμφωνία που παραχωρεί στα Σκόπια “μακεδονική εθνότητα” και “μακεδονική γλώσσα”, ενώ την απορρίπτει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.

-Να τάξει φοροελαφρύνσεις, ενώ κατέστρεψε συνειδητά τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησε όλους τους Έλληνες».

Από την άλλη πλευρά, «δεν είχε το θάρρος», πρόσθεσε η Ν.Δ., «να απαντήσει στο ερώτημα που έχουν όλοι οι Ελληνες: Ηξερε ή δεν ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί όταν έδινε την τηλεοπτική παράσταση το βράδυ της μεγάλης καταστροφής;».
Στην Πειραιώς μιλούν για «κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού που εξαπάτησε, ταπείνωσε, φτωχοποίησε και δίχασε τους Ελληνες» και θεωρούν ότι «πέρασε ήδη στην Ιστορία για την τεράστια και αχρείαστη καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα».

«Οι κάλπικες ελπίδες του κ. Τσίπρα τελείωσαν», διαμήνυσε η Πειραιώς, η οποία δίνει ραντεβού με τους πολίτες «για το μέλλον» το επόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. και θα στείλει από τη ΔΕΘ μήνυμα ελπίδας ότι η χώρα «μπορεί να βγει από την κρίση με συγκεκριμένο, ρεαλιστικό, κοστολογημένο και αξιόπιστο σχέδιο δυναμικής επανεκκίνησης της οικονομίας, με απελευθέρωσή της από την υπερφορολόγηση, τις βαριές ασφαλιστικές εισφορές, τον κρατισμό, τις συντεχνιακές λογικές και τη γραφειοκρατία».

Η Ν.Δ. ανέδειξε και «πέντε νέα ψέματα» του Αλ. Τσίπρα σε σχέση με την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας, το χρέος και την Υγεία.
Συγκεκριμένα:

1. Υποστήριξε ότι η ανάπτυξη το 2018 «αναμένεται να κλείσει κοντά στο 2,5%», ενώ η αλήθεια είναι ότι το β’ τρίμηνο του 2018 επιβραδύνθηκε και, από 2,5% στο α’ τρίμηνο, μειώθηκε στο 1,8%. Υπενθύμισε παράλληλα ότι πέρσι ο κ. Τσίπρας προέβλεπε ανάπτυξη 2,6% στο τέλος 2017 και τελικά περιορίστηκε στο 1,4%.

2. Είπε ότι «έχουν δημιουργηθεί πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας ετησίως εντός της τριετίας και το 70% από αυτές είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης» και ότι η ανεργία μειώθηκε «από το 27% που βρισκόταν το 2015». Η αλήθεια είναι ότι τα επίσημα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» αναδεικνύουν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ την τριετία 2015-17 μόνον το 46% των θέσεων είναι πλήρους απασχόλησης και το 54% είναι μερικής ή εκ περιτροπής. Επίσης η ανεργία δεν βρισκόταν το 2015 στο 27% αλλά στο 25,7% καθώς είχε ήδη αρχίσει η αποκλιμάκωσή της από τα μέσα του 2013.

3. Είπε ότι «ο μεγάλος κόμπος του δημόσιου χρέους επιλύθηκε», η αλήθεια όμως είναι ότι «η επίλυση του προβλήματος του χρέους μετατέθηκε για το μέλλον. Το μεν ύψος του εκτοξεύτηκε στα 345 δισ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2018 ή στο 190% του ΑΕΠ, το δε ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες αγγίζει πλέον τα 230 δισ. ευρώ και πνίγει 1.143.308 συμπολίτες μας που τους έχουν γίνει κατασχέσεις».

4. Είπε ότι «οι επενδυτές ξαναβλέπουν την Ελλάδα με ασφάλεια», η αλήθεια όμως είναι ότι σήμερα το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου βρίσκεται στο 4,45%, είναι δηλαδή απαγορευτικό για την έξοδο της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές. Στην Πειραιώς σημειώνουν ότι το αντίστοιχο της Πορτογαλίας είναι 1,68% και εξηγούν ότι «οι ξένοι και οι Ελληνες επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα, όπως φανερώνει το γεγονός ότι το σύνολο των επενδύσεων του 2017 ήταν στο χαμηλότερο σημείο της 20ετίας».

5. Μίλησε για «υλοποίηση της δέσμευσης για πλήρη και καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα Υγείας», ενώ «η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει ψηφιστεί επί κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ από το καλοκαίρι του 2013». Αναφέρθηκε επίσης στην «εμβληματική μεταρρύθμιση για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, που εισάγει ένα νέο πρότυπο για τη χώρα μας», ενώ η αλήθεια είναι ότι «το σύστημα των οικογενειακών γιατρών καταρρέει (ΤΟΜΥ) και οι πολίτες από τον Σεπτέμβριο υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους ποσά που έπρεπε να καλύπτονται από το Δημόσιο».

Πηγές της Πειραιώς υποστήριξαν ότι «η υποκρισία και τα ψέματα Τσίπρα συνεχίζονται και σε επιμέρους πολιτικές». Μεταξύ άλλων «εξυμνεί τα μεγάλα έργα που καταψήφιζε (π.χ. ΤΑΠ), υπόσχεται ότι “θα” δώσει (με δύο χρόνια καθυστέρηση) τα αναδρομικά σε ένστολους και δικαστικούς που μέχρι πρότινος απαξίωνε, υπόσχεται φοροελαφρύνσεις ενώ έκανε την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υπερφορολόγηση και μιλά για κοινωνικό πρόσωπο ενώ κατήργησε κοινωνικά επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου