ΔΕΘ 2018: Τι είπε και τι ξέχασε να πει ο Αλέξης Τσίπρας στον Ελεύθερο Τύπο για την έκρηξη τιμών τα διόδια

09/09/18 • 15:58 | UPD 09/09/18 • 17:51

Newsroom eleftherostypos.gr

Για την έκρηξη στις τιμές των διοδίων της Εγνατίας ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον ανταποκριτή του Ελεύθερου Τύπου Αγγελου Αγγελίδη κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δίνει στην ΔΕΘ. 

Για την έκρηξη στις τιμές των διοδίων της Εγνατίας και αν θα ξαναμεταβεί σε σταθμό για να διαμαρτυρηθεί όπως έκανε το 2011  ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον ανταποκριτή του Ελεύθερου Τύπου Άγγελο Αγγελίδη κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δίνει στην ΔΕΘ. 

Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός ξέχασε το παρελθόν του και θέλησε να θριαμβολογήσει για την ολοκλήρωση των έργων στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στις προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν ξεκινήσει την διαδικασία εμμένοντας να μένει μόνο στον εαυτό του που έκοψε την κορδέλα και σε κανέναν άλλον.

«Δεν θα χρειαστεί (σ.σ. να διαμαρτυρηθώ για τις τιμές). Εχει προχωρήσει η διαδικασία να δημοπρατηθεί το έργο για τα αναλογικά διόδια και θα υπάρχει ένας εξορθολογισμός καθώς ο πολίτης θα πληρώνει διόδια ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει.

Εχουμε προχωρήσει σε μια σειρά από ρυθμίσεις προκειμένου οι πολίτες που διαμένουν μόνιμα και αναγκάζονται να κάνουν μετακινήσεις καθημερινά να έχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις. Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι εμείς είμαστε αυτοί που ολοκληρώσαμε τα έργα για τα οποία ο ελληνικός λαός πλήρωνε διόδια αλλά είχαν μείνει τα χαρτιά.

Εργα τα οποία ήταν παρατημένα και με κόστος τεράστιο για τον ελληνικό λαό και σήμερα η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη χώρα σχετικά με το οδικό της δίκτυο. Εγώ το χωριό μου πηγαίνω σε 3 ώρες και όχι σε 6 ώρες όπως πήγαινα παλιότερα».