Τι είπε για το σκοπιανό

Μητσοτάκης: Χωρίς νόημα οι παροχές Τσίπρα γιατί ο λαός θα τον αποδεσμεύσει στις εκλογές

06/09/18 • 12:02 | UPD 06/09/18 • 12:02

Newsroom eleftherostypos.gr

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ενόψει της παρουσίας του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ενόψει της παρουσίας του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό και την συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι είναι μία κακή συμφωνία που αποτελεί πλήγμα για την Ελ’άδα: «Δυστυχώς η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι μια κακή συμφωνία για όλους τους Έλληνες. Είναι μια συμφωνία που δεν αποτελεί μόνο διπλωματική ήττα αλλά αποτελεί και ένα πλήγμα στην επιχειρηματική δράση και εμπόδιο στις διακρατικές σχέσεις. Αυτοί οι χειρισμοί δηλητηριάζουν την κοινωνία και ξυπνούν παλιά ακραία αισθήματα και ενίσχυσαν εθνικιστές φωνές. Οι πραγματικοί πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Είναι προσβλητικό όποιος διαφωνεί με την συμφωνία να χαρακτηρίζεται ακροδεξιός».

Για την παροχολογία που ετοιμάζεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι δεν θα έχει καμία σημασία από την στιγμή που μετά τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα:  «Διαβάζω στις εφημερίδες ότι ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να προνομοθετήσει για μία τετραετία παροχές. Του λέω να μην μπει στον κόπο γιατί οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν την μέρα των εκλογών. Η ΝΔ θα εφαρμόσει το δικό της σχέδιο. Το να επιδοθούν οι πολιτικές δυνάμεις σε κρεσέντο λαϊκισμού και παροχολογίας θα είναι κακό για τα εθνικά συμφέροντα. Είναι πρωτοφανές η αντιπολίτευση να φέρεται με υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει συνήθως τις κυβερνήσεις και η κυβέρνηση να λειτουργεί ανεύθυνα όπως συνήθως κάνει η αντιπολίτευση».

Σε ότι έχει να κάνει με το κυβερνητικό αφήγημα για το τέλος των μνημονίων απάντησε:  «Θα ευχόμουν σήμερα να ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τέλος των μνημονίων. Βγήκε η χώρα από τα μνημόνια; Γιατί κατέστη απαραίτητο το τρίτο μνημόνιο; Για να μπορεί η χώρα να έχει κανονική πρόσβαση στις αγορές. Λέγαμε εμείς πάντα στον κ. Τσίπρα να κάνει τα πάντα για να μπορεί η χώρα να δανείζεται κανονικά. Σήμερα η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές και αυτό που έμεινε ήταν τα σκληρά μέτρα και οι δεσμεύσεις μέχρι το 2060».