ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ.

Σόου για τη «μεταμνημονιακή» εποχή και παροχολογία ετοιμάζει ο Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο

31/08/18 • 08:51 | UPD 31/08/18 • 08:51

Newsroom eleftherostypos.gr

Τις προτεραιότητες της νέας φάσης στην οποία εισέρχεται η κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό και ενόψει ΔΕΘ, αναμένεται να περιγράψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση -στις 11.00- του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τις προτεραιότητες της νέας φάσης στην οποία εισέρχεται η κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό και ενόψει ΔΕΘ, αναμένεται να περιγράψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση -στις 11.00- του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του ανώτατου κυβερνητικού οργάνου μετά τον ανασχηματισμό, με το υπουργικό Συμβούλιο να έχει πλέον νέα μέλη όπως η Κατερίνα Παπακώστα και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο κ. Τσίπρας θα δώσει με την ομιλία του κατευθυντήριες γραμμές προς τους υπουργούς και πιστεύεται πως θα τους ζητήσει να τρέξουν όσες εκκρεμότητες υπάρχουν στα Υπουργεία τους -κάποιες από τις οποίες έχουν εξαγγελθεί σε περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια.

Την ίδια στιγμή, είναι σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία του Μεγάρου Μαξίμου από κοινού με το οικονομικό επιτελείο και συναρμόδιους υπουργούς, για την παρουσίαση της παροχολογίας που πιθανότατα θα αναγγελθείς στη ΔΕΘ.

Εκτός από την προετοιμασία για την ΔΕΘ, το κυβερνητικό επιτελείο φουλάρει τις μηχανές του για τη συζήτηση με τους εταίρους ενόψει της κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού. Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη να αποκαλύπτει, σε συνέντευξή του στον Real FM, ότι η κυβέρνηση μπορεί πλέον να παίρνει μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών και όχι εκτάκτως, όπως συνέβαινε ως τώρα.

Χωρίς αμφιβολία, κομβικό θέμα της επόμενης περιόδου θα είναι η ανάγκη ή μη μείωσης των συντάξεων, με τον κ. Δραγασάκη να σημειώνει ότι η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα για το θέμα.

Όμως -η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό καλά- οι πολίτες θα κρίνουν στη βάση της βελτίωσης της οικονομικής τους κατάστασης πρωτίστως, αλλά όχι μόνον. Η καθημερινότητα, με ό,τι αυτή εμπεριέχει, διαμορφώνει κλίμα, επηρεάζει το εκλογικό σώμα.

Ως προς αυτό, η ασφάλεια είναι κεντρικό ζήτημα. Με τη νέα υπουργό Προστασίας του Πολίτη -για πρώτη φορά γυναίκα ανέλαβε τη θέση αυτή- Όλγα Γεροβασίλη να σημειώνει με έμφαση ότι «η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα».