Τι έλεγε ο Τσίπρας τον Οκτώβριο του 2014 για το τέλος του Μνημονίου

21/08/18 • 08:31 | UPD 21/08/18 • 08:31

Newsroom eleftherostypos.gr

Καθώς ο πρωθυπουργός σήμερα με διάγγελμα θα εξαγγείλει το τέλος των Μνημονίων καλό είναι να θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Τσίπρας τον Οκτώβριο του 2014…

Καθώς ο πρωθυπουργός σήμερα με διάγγελμα θα εξαγγείλει το τέλος των Μνημονίων καλό είναι να θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Τσίπρας τον Οκτώβριο του 2014…

Όταν δηλαδή, η τότε κυβέρνηση ετοιμαζόταν να κλείσει το δεύτερο Μνημόνιο κόντρα στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα αναγνώριζε καμία συμφωνία με τους δανειστές και χωρίς να επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με λογαριασμό από 86 έως 200 δισ. ευρώ.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας έλεγε και τα εξής:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά ξεφουσκώνει με πάταγο και μαζί της ξεφούσκωσε ήδη η φούσκα του success story, το προεκλογικό επικοινωνιακό τέχνασμα της δήθεν εξόδου από το Μνημόνιο και από το ΔΝΤ.

Ο πανικός των κυβερνητικών εταίρων, ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση του προγράμματός μας στη Θεσσαλονίκη, στάθηκε αρκετός ώστε να αναφανεί το πλήρες αδιέξοδο της εμμονής τους. Δεν τους απασχολεί η επόμενη μέρα.

Το μόνο που ξέρουν είναι να διαχειρίζονται επικοινωνιακά τις αγωνίες του λαού μας. Το μόνο που τους νοιάζει, να παρατείνουν τη παραμονή τους στις καρέκλες της εξουσίας.

Μνημόνιο δεν είναι το δάνειο, η δανειακή σύμβαση. αλλά οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης, της κοινωνικής διάλυσης. Εμείς από την πρώτη στιγμή λέγαμε και λέμε: Καταργούμε το Μνημόνιο, δηλαδή τους νόμους της λιτότητας και της καταστροφής, και επαναδιαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση».

Διαβάστε ακόμα: Ο Τσίπρας αναγγέλλει από την Ιθάκη την… έξοδο του Μεσολογγίου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου