Επίθεση ΝΔ σε Κοντονή: Αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως τσιφλίκι του

20/08/18 • 23:19 | UPD 20/08/18 • 23:19

Newsroom eleftherostypos.gr

Επίθεση στον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή εξαπολύει ο Τομέας Δικαιοσύνης της ΝΔ με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί με νέο σχέδιο Νόμου στη Δικαιοσύνη.

Επίθεση στον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή εξαπολύει ο Τομέας Δικαιοσύνης της ΝΔ με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί με νέο σχέδιο Νόμου στη Δικαιοσύνη.

Με ανακοίνωση, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνης, κατηγορούν τον Σταύρο Κοντονή ότι «επιχειρεί να παρέμβει με αντιθεσμικό τρόπο στις επιλογές των ανωτάτων δικαστικών», και »αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως τσιφλίκι του».

Η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ, αναλυτικά:

«Ο κ. Κοντονής επιχειρεί να παρέμβει με αντιθεσμικό τρόπο στις επιλογές των ανωτάτων δικαστικών, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως τσιφλίκι του και επιβεβαιώνοντας την καθεστωτική νοοτροπία που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση.

Χωρίς κανέναν διάλογο, όπως καταγγέλλει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προτείνει τη μείωση του ελάχιστου ορίου της υπηρεσίας των Αρεοπαγιτών και των Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, προκειμένου να επιλεγούν οι νέοι Αντιπρόεδροι και ο Εισαγγελέας, ενώ παράλληλα και χωρίς καμία αιτιολογία παρατείνει τη θητεία των αθλητικών δικαστών.

Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες της πρωτοβουλίας του κ. Υπουργού δεν κρύβονται και ο ίδιος με τη συμπεριφορά του προσβάλλει βάναυσα τον θεσμό της Δικαιοσύνης, την οποία θα έπρεπε να υπηρετεί.

Είναι προφανές ότι ο κ. Κοντονής οφείλει άμεσα να αποσύρει τις διατάξεις αυτές και να σταματήσει τις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιτρέψει άλλες αντιθεσμικές παρεμβάσεις και θα αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται απολύτως τη διάκριση των εξουσιών».