Με Γαλιλαίο απάντησε το Μαξίμου στον Καβάφη της ΝΔ – Μετωπική σύγκρουση για την έξοδο από το μνημόνιο

20/08/18 • 18:42 | UPD 20/08/18 • 18:42

Newsroom eleftherostypos.gr

Με την γνωστή φράση «eppur si muove» («κι όμως κινείται»), που αποδίδεται στον Γαλιλαίο, απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση της ΝΔ με... Καβάφη για το επικείμενο διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη για την έξοδο από το μνημόνιο.

Με την γνωστή φράση «eppur si muove» («κι όμως κινείται»), που αποδίδεται στον Γαλιλαίο, απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση της ΝΔ με… Καβάφη για το επικείμενο διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ο κύριος Μητσοτάκης που

– Τον χειμώνα του 2016 έλεγε ότι δεν θα κλείσει η Α’ αξιολόγηση

– Την άνοιξη του 2016 έλεγε ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης

– Τον χειμώνα του 2017 έλεγε ότι δεν θα κλείσει η Β΄ αξιολόγηση

– Την άνοιξη του 2017 παρακαλούσε τον κύριο Σόιμπλε και το ΔΝΤ να μην κλείσει τη Β’ αξιολόγηση

– Το καλοκαίρι του 2017 έλεγε ξανά ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης

– Το φθινόπωρο του 2017 μιλούσε για νέα δημοσιονομικά μέτρα

– Τον χειμώνα του 2018 έλεγε ότι οδεύουμε σε τέταρτο μνημόνιο

– Την άνοιξη του 2018 προέβλεπε πιστοληπτική γραμμή και νέες δεσμεύσεις

είναι πράγματι δύσκολο να αποδεχτεί σήμερα την πραγματικότητα του τέλους των μνημονίων, καθώς αποτελεί γι’ αυτόν την απόλυτα πολιτική ακύρωση. Γι’ αυτό και θα την αρνείται, όπως κάποτε οι εκπρόσωποι του παλιού καθεστώτος αρνήθηκαν ότι η γη γυρίζει. Eppur si muove».

Με Καβάφη σχολίασε η ΝΔ την υποτιθέμενη έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια

Νωρίτερα με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι το Μαξίμου δεν βρήκε το παραμικρό να πει για την δήλωση του Ρέκλινγκ για το κακό που έγινε στην χώρα στο δεύτερο μισό του 2015 ενώ αφιέρωσε και κάποιους στίχους του Καβάφη στον Αλέξη Τσίπρα εξαιτίας της πληροφορίας ότι θα στήσει… φιέστα στην Ιθάκη. 

Αναλυτικά:

«Το κατά τ’ άλλα λαλίστατο Γραφείο Τύπου του Μαξίμου δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015” και ότι “το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι’ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ”.

Ελπίζουμε να το κάνει αύριο ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση.

Υ.Γ. Καθώς φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η Νέα Δημοκρατία του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη:

“Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.
Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”».