Βιάστηκε και εκτέθηκε η Ράνια Σβίγκου για τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

16/08/18 • 19:21 | UPD 16/08/18 • 19:21

Newsroom eleftherostypos.gr

Αδιάβαστη πιάστηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου που θέλησε να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία για την ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον του Θανάση Καρτερού.

Αδιάβαστη πιάστηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου που θέλησε να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία για την ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον του Θανάση Καρτερού.

«Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία, το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση», σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με ανάρτηση της στο twitter και προσθέτει: «Μετά τα fake news περί SMS,η ΝΔ επικαλείται σήμερα άρθρα του κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν κ τα… μαρούλια του Τσέρνομπιλ για να επιτεθεί χυδαία στον Θ.Καρτερό. Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία,το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση».

Εκτός λοιπόν από τις ύβρεις χωρίς κανένα επιχείρημα η κυρία Σβίγκου φαίνεται πως δεν διάβασε καλά ή δεν διάβασε καθόλου τον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ καθώς εκεί θα μπορούσε κάλλιστα να βρει το άρθρο 5 που κάνει λόγο για ασυμβίβαστο.

Mε αυτό το άρθρο όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως ο δημοσιογράφος οφείλει «να μην δέχεται επ αμοιβή θέση συναφή με την ειδικότητά του σε Γραφεία Τύπου, δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις που θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία του» ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωσταντίνος Ζούλας απάντησε στην Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου η οποία είχε κατηγορήσει τη ΝΔ πως επικαλείται άρθρα της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν. «Επειδή η Ράνια Σβίγγου δεν έκανε καν τον κόπο να μπει στο site της ΕΣΗΕΑ, είπα λίγο να την διευκολύνω» έγραψε στο twitter ο κ. Ζούλας.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση της ΝΔ σε Καρτερό: Έχει το θράσος να επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία