«ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ»

Ομολογία Πολάκη: Ξέραμε για νεκρούς την ώρα της σύσκεψης με τον Τσίπρα

31/07/18 • 11:20 | UPD 31/07/18 • 11:21

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε επιβεβαίωση όλων των πληροφοριών που ξεμπρόστιαζαν το σόου την ώρα της σύσκεψης με τον Αλέξη Τσίπρα για τις πυρκαγιές, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Σε επιβεβαίωση όλων των πληροφοριών που ξεμπρόστιαζαν το σόου την ώρα της σύσκεψης με τον Αλέξη Τσίπρα για τις πυρκαγιές, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ ομολόγησε πως υπήρχαν υπουργοί που γνώριζαν την ύπαρξη δύο νεκρών αλλά δεν ανακοινώθηκαν γιατί «ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα», όπως είπε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «την ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα. Τι θα βγαίναμε και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες»;.

«Σαφώς και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός όταν έφυγαν οι κάμερες» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Και όταν πλέον μπήκαν τα συνεργεία και αρχίσαμε να βλέπουμε τι έγιναν στα σπίτια βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανακοίνωσε για 20 νεκρούς» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης είπε, επίσης, ότι «προφανώς δεν έγιναν καλώς καμωμένα τα πράγματα αφού είχαμε θύματα» ενώ έριξε ευθύνες στην άναρχη δόμηση στο Μάτι που «εμπόδισε τον κόσμο». Κατά τον ίδιο «μπόρεσαν να φύγουν 13-14.000 άνθρωποι από τα σπίτια τους και εγκλωβίστηκαν 1.000 στη θάλασσα».

Αποκάλυψη Ελεύθερου Τύπου: Τουλάχιστον τρεις υπουργοί ήξεραν

Ο Ελεύθερος Τύπος από την Δευτέρα είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη πως ο κ. Πολάκης ήταν ένας από τους -τουλάχιστον- τρεις υπουργούς που γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών στην σύσκεψη με τον Τσίπρα.

«Τουλάχιστον τρεις υπουργοί, ο Νίκος Τόσκας, ο Παύλος Πολάκης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ήξεραν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι διψήφιος όταν ο πρωθυπουργός στις 23.30 συμμετείχε στη σύσκεψη- ενημέρωσης για τις φωτιές.

Στελέχη της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, και του Λιμενικού επιβεβαιώνουν πως λίγα λεπτά από τη στιγμή που η φωτιά έφτασε στη θάλασσα, στις 19:40, γίνεται ο εντοπισμός των πρώτων νεκρών, με την κυβέρνηση να αναφέρει για πρώτη φορά τη λέξη «νεκροί» στις 2:00 τα ξημερώματα, αφού πρώτα έχει δημιουργήσει ένα επικοινωνιακό θέατρο μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες. Είναι ενδεικτικό ότι η κυβέρνηση όχι μόνο όταν έκανε τη σύσκεψη ήξερε για τους νεκρούς, αλλά είχε ήδη συστήσει την Ειδική Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Στις 00:00 το βράδυ είχε γίνει και η πρώτη σύσκεψη της ομάδας αυτής», ανέφερε το ρεπορτάζ της Αναστασίας Βαμβακά. Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ.

Copy link
Powered by Social Snap