Θλιβερό σόου υποτιθέμενης άγνοιας

Πολιτικός αναβρασμός για το… «θέατρο» Τσίπρα όταν βρέθηκε ο πρώτος νεκρός στο Μάτι

29/07/18 • 15:07 | UPD 29/07/18 • 15:10

Newsroom eleftherostypos.gr

Επιβεβαιώθηκε πλέον με τον πιο τραγικό τρόπο ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Επιχειρήσεων, άπαντες γνώριζαν για ύπαρξη νεκρών στο Μάτι ωστόσο... ουδείς το θέωρησε ως κάτι άξιο αναφοράς για να το θίξει

Επιβεβαιώθηκε πλέον με τον πιο τραγικό τρόπο ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Επιχειρήσεων, άπαντες γνώριζαν για ύπαρξη νεκρών στο Μάτι ωστόσο… ουδείς το θέωρησε ως κάτι άξιο αναφοράς για να το θίξει.

Ο επικεφαλής των ΟΥΚ, ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών, αλλά και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ αποκάλυψαν ότι οι αναφορές για πρώτους νεκρούς είχαν έρθει ήδη στις 20:40, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή να επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του ότι όντως υπήρχε η πληροφορία, αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής.

Στο επικοινωνιακό σόου που στήθηκε μπροστά στις κάμερες η ενημέρωση του πρωθυπουργού ξεκίνησε από τις φωτιές στην Κινέτα και πολύ αργότερα οι αναφορές για το Μάτι ήταν πως έχουμε κάποιους αποκλεισμένους σε ένα λιμανάκι και στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει έκπληξη για τους αποκλεισμένους.

«Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για τα όσα αποκάλυψε ο επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών ότι είχε ενημερώσει για τον πρώτο νεκρό της τραγωδίας στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ναυτιλίας, ανέφερε ότι «υπήρχαν τέτοιες πληροφορίες, στη θάλασσα δούλευε το σώμα αυτό, δεν νομίζω ότι η πληροφορία αυτή ήταν ασφαλής. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, αυτά θα τα δούμε όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, θα δούμε ακριβώς που είναι οι ευθύνες».

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε «Δεν είπε ψέματα ο Πρωθυπουργός, Εκείνη την ώρα της μάχης κάνεις ότι περισσότερο έχεις ως δυνατότητα να περιορίσεις το κακό, τα υπόλοιπα θα τα βρεις στη συνέχεια. Αν υπάρξουν παραλείψεις και αδυναμίες, δεν λέω ότι δεν μπορεί να διαπιστωθούν και αν υπάρχουν και ανίκανοι θα τους βρει ο Πρωθυπουργός».

«Εγώ πρέπει να απαντήσω με συγκεκριμένο τρόπο, τώρα να μπω σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες… Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το λιμενικό δούλεψε όσο μπορούσε και έσωσε 700 και πλέον ανθρώπους» συμπλήρωσε.

«Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών, οι βατραχάνθρωποι που λέμε, πήγαν εκεί και ήμουν σε ανοιχτή επαφή με τον λιμενάρχη. Επιτάξαμε τα σκάφη της περιοχής. Το λιμενικό δεν έχει στόλο, έχει ένα σκάφος ανά περιοχή» είπε ο υπουργός.

«Ουδέποτε υπήρξε Πρωθυπουργός της χώρας, στα πολιτικά χρονικά της χώρας σε τέτοιου είδους συνθήκες από πυρκαγιές κλπ, που ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη. Αναγνωρίζει πολιτικές ευθύνες, αυτό δεν αναζητούμε; Γιατί ακούω κάθε μέρα για παραιτήσεις» υπογράμμισε.

«Εάν ο Πρωθυπουργός κάνει ότι έκαναν οι προηγούμενοι, θα γίνει μέρος και ο ίδιος και η κυβέρνηση του, της ευθύνης αυτού του διαχρονικού εγκλήματος. Αν μπεις στο Μάτι και δεν το ξέρεις δεν βγαίνεις εύκολα» τόνισε.

«Η Τροχαία δεν εμπόδιζε την έξοδο, εμπόδιζε την κατεύθυνση προς το Μάτι. Έχω προσωπική μαρτυρία ανθρώπου, έπεσε πίσω του ένα δέντρο και φράκαραν οι υπόλοιποι» ανέφερε.

ΝΔ: Η κυβέρνηση απέκρυψε τους νεκρούς σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών,το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ, αναφορικά με τις αποκαλύψεις ότι οι αναφορές για τους πρώτους νεκρούς είχαν έρθει ήδη στις 20:40, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή να επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του ότι όντως υπήρχε η πληροφορία, αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες.

Κυρίως όμως οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.
Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα».

ΚΙΝΑΛ: Αποκαλύφθηκε το σόου εξαπάτησης και συγκάλυψης

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση και για την επικοινωνιακή διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς με τους δεκάδες νεκρούς εξαπολύει και το Κίνημα Αλλαγής.

Με αφορμή όσα υποστήριξε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με την πρώτη ενημέρωση για νεκρούς την ημέρα της πυρκαγιάς και την αντίδραση της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κiνήματος Αλλαγής σχολίασε ότι πρόκειται για «ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς».

Όπως σημειώνει ο Παύλος Χρηστίδης «έστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν. Αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν».

Το Ποτάμι: Αισχρό θέατρο για παραπλάνηση των πολιτών

«Ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτουν ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν νυχτώσει, πως ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο Μάτι. Τρεις ώρες αργότερα παίζεται ένα αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες. Εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός στις 23.37 σε μια σύσκεψη στο Συντονιστικό στην οποία δεν γίνεται κουβέντα για ανθρώπους που έχουν πεθάνει κι άλλους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη θάλασσα», αναφέρει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, σχολιάζοντας όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών

Όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Τσιόδρας, «πρόκειται για συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών. Η τραγωδία απέδειξε, όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κυνικοί και προκλητικοί. Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ‘πρεπε να ‘χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις. Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία».