Πυρκαγιές στο Μάτι: Ικανοποίηση της ΝΔ για την ανταπόκριση της Κομισιόν στο αίτημα Μητσοτάκη

27/07/18 • 21:12 | UPD 27/07/18 • 21:12

Newsroom eleftherostypos.gr

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία στην οποία χαιρετίζει την ανταπόκριση της Κομισιόν στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία στην οποία χαιρετίζει την ανταπόκριση της Κομισιόν στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το αίτημα του κ. Μητσοτάκη ήταν για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σχετικά με την καταβολή αυξημένης προκαταβολής από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες από την πυρκαγιά.

«Η Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει τη δήλωση της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Κορίνα Κρέτσου η οποία -ανταποκρινόμενη θετικά στην επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ-  ανέφερε ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την καταβολή αυξημένης προκαταβολής από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες από την πυρκαγιά στην Αττική.

Η αλληλεγγύη είναι μία από τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι όταν αυτό αποδεικνύεται στην πράξη», αναφέρει η ανακοίνωση.