Έρευνα για τις πολεοδομικές άδειας στο Μάτι προανήγγειλε ο Σπίρτζης

26/07/18 • 14:11 | UPD 26/07/18 • 14:11

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προανήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι Αττικής.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προανήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας για τις πολεοδομικές άδειες στο Μάτι Αττικής.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Σπίρτζης είπε ότι στην περιοχή υπήρχαν πολυτελή σπίτια και κτίρια ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να προσανατολίζεται σε αναζήτηση ακόμα και ποινικών ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, ο υπουργός απάντησε ότι «είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κάνει, εάν διαπιστώσει την παραμικρή αδράνεια». Κατηγόρησε ωστόσο τη ΝΔ για διαρροή ψευδών ειδήσεων μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στις εκπομπές του οποίου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφάσισαν να μη συμμετέχουν.

Ο υπουργός Μεταφορών – Υποδομών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ για τις κυβερνητικές ευθύνες και τυχόν παραιτήσεις υπουργών είπε ότι όλοι οι υπουργοί ήταν στη μάχη από το πρώτο λεπτό.

«Μέσα σε 1,5 μέρα έχουν γίνει σχεδόν 2,5 χιλιάδες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές», ανέφερε επίσης και πρόσθεσε ότι σήμερα συνεχίζονται οι έλεγχοι με περισσότερους από 340 μηχανικούς.

Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση ούτως ώστε τα διόδια στη Δυτική Αττική να μείνουν ανοιχτά για τις επόμενες δύο ημέρες, καταλογίζοντας έλλειψη κοινωνικής ευθύνης σε όσες εταιρίες αποφάσισαν να τα κλείσουν σήμερα.