Η μαντινάδα που άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κρήτη

19/07/18 • 10:03 | UPD 19/07/18 • 10:03

Newsroom eleftherostypos.gr

Με μία μαντινάδα έγινε δεκτός στη Σητεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη.

Με μία μαντινάδα έγινε δεκτός στη Σητεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη.

«Όλη η Ελλάδα σε ζητά πρωθυπουργός να γίνεις, γιατί θεωρεί πως μόνο εσύ πολλές ελπίδες δίνεις», και «είσαι ο αυριανός πρωθυπουργός χωρίς αμφιβολία Και μάλιστα πιστεύουμε σε αυτοδυναμία» ήταν κάποιοι από τους στίχους που τραγουδήθηκαν.

Ολόκληρη η μαντινάδα:

«Αυριανέ πρωθυπουργέ η Σητεία σε στηρίζει
Και είναι σήμερα εδώ και σε καλωσορίζει

Αρχηγέ η ελπίδα μας είσαι και το κατέχεις
Γι’ αυτό να παίρνεις δύναμη από εμάς να αντέχεις

Γιατί όπως την έκαμε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα χρειάζεται προσπάθεια να την εσώσεις τώρα

Σε λίγο ξεκουμπίζεται κι εσύ Κυριάκο αρχίζεις
Με την Νέα Δημοκρατία μας από την αρχή να χτίζεις

Όλη η Ελλάδα σε ζητά πρωθυπουργός να γίνεις
Γιατί θεωρεί πως μόνο εσύ πολλές ελπίδες δίνεις

Είσαι ο αυριανός πρωθυπουργός χωρίς αμφιβολία
Και μάλιστα πιστεύουμε σε αυτοδυναμία».

Εξαγγελίες Μητσοτάκη: Λιγότεροι φόροι, χαμηλότερες εισφορές, επενδύσεις για δουλειές

Μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι «υπάρχει άλλος δρόμος» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στην Πολιτική Επιτροπή αντιπαρατάσσοντας ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι στην ανεπάρκεια και τη δημαγωγία της κυβέρνησης το πλήρες και κοστολογημένο σχέδιο της Ν.Δ. για «λιγότερους φόρους και χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές και ασφάλεια για όλους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η χώρα «έχει μπει για τα καλά σε εκλογικό κύκλο», δήλωσε βέβαιος ότι διανύουμε «το τελευταίο καλοκαίρι του δίδυμου Τσίπρα-Καμμένου στην εξουσία» και σχολίασε: «Μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα παίζει στα ζάρια τη χώρα δεν θα διστάσει να παίξει και με τη λαϊκή βούληση στη ρουλέτα του δικού της συμφέροντος. Και, όπως είναι έτοιμη να εκχωρήσει τα πάντα από τη μία μέρα στην άλλη, έτσι μπορεί να κάνει εκλογές ανά πάσα στιγμή». Ο ίδιος πρότεινε πάντως στον πρωθυπουργό να τις προκηρύξει πριν από τη ΔΕΘ για να «βρει και ένα καλό άλλοθι να γλιτώσει την επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα» και διακήρυξε πως η Ν.Δ. «όποτε και αν γίνουν θα τις κερδίσει, χτίζοντας μια νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».