«Φουρτούνες» στο Ποτάμι: Ψαριανός εναντίον όλων στο Twitter

19/07/18 • 08:57 | UPD 19/07/18 • 08:57

Newsroom eleftherostypos.gr

Ανοιχτή σύγκρουση προκάλεσε ο Γρηγόρης Ψαριανός με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα στο Ποτάμι για την περαιτέρω πορεία του κόμματος.

Ανοιχτή σύγκρουση προκάλεσε ο Γρηγόρης Ψαριανός με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα στο Ποτάμι για την περαιτέρω πορεία του κόμματος.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός άφησε σαφείς αιχμές για τη στρατηγική του Σταύρου Θεοδωράκη, δύο μόλις εβδομάδες μετά την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής. Τον επικρίνει ότι έχει στρέψει το βλέμμα του προς τη λάθος κατεύθυνση, εμμέσως πλην σαφώς, προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ψαριανός, στη νέα του παρέμβαση, μέσω των social media, ανέφερε: «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής. Ο κόσμος που το εγκατέλειψε έφυγε προς την κατεύθυνση που κοιτάζει και η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν απομείνει. Ενώ ο επικεφαλής και ένα μικρό τμήμα της ηγετικής ομάδας κοιτάζουν ή/και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Λίγες ώρες αργότερα του απάντησε -επίσης μέσω Twitter- ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος τον παρέπεμψε στο συνέδριο του Οκτωβρίου και έκανε λόγο και για έναν τρίτο δρόμο, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς.

Το μεσημέρι ο κ. Ψαριανός και πάλι με tweet σήκωσε το γάντι υποστηρίζοντας: «Γιώργο μου, ας αφήσουμε τις σοφιστείες… Το σχέδιο είναι «προσέγγιση και διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό το σχέδιο, αν το βλέπω καθαρά, έμενα ΔΕΝ με περιλαμβάνει.

Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που κήρυξαν τον ΔΙΧΑΣΜΟ και τώρα ζητούν συναίνεση. Με τους θαυμαστές του Μαδούρο».

Ο κ. Μαυρωτάς του απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο: «Δεν βλέπω τέτοιο σχέδιο για το Ποτάμι και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους»

«Δεν ξέρω πού κοιτάζεις εσύ και αν υπάρχει, για το Ποτάμι, αυτό που κοιτάζεις ή αυτό που στοχεύουν και επιδιώκουν άλλοι.
Επίσης δεν ξέρω τι περιμένεις από «το Συνέδριο», αλλά δεν θα είμαι εκεί, όπως και σχεδόν όλοι όσοι άλλοτε μετείχαμε με ενθουσιασμό, όπως ξέρουμε», ανταπάντησε ο κ. Ψαριανός

«Αν έχεις μοναδική σου έγνοια να εξασφαλίσεις την επόμενη βουλευτική σου έδρα δεξιά (ή αριστερά), τότε χάνεις τον ύπνο σου. Και στις 4.45 το ξημέρωμα τουιτάρεις τέρατα για να δικαιολογήσεις τις επιλογές σου. Εκτός αν είναι οι Ερινύες που δε σε αφήνουν να κοιμηθείς, Γρηγόρη» ανέφερε ο Γιώργος Γκαρής Γραμματέας Οργανωτικού του Ποταμιού.

Η Ολυμπία Αναστασοπούλου, μέλος Πολίτικου Συμβούλιου του Ποταμιού, τόνισε: «Στο βήμα της ΜΕΣΥΑ μόλις 17 μέρες πριν, επικρότησε την αυτόνομη πορεία για το Ποτάμι. Σήμερα αξημέρωτα παρέχει απλόχερα δεξιά διαπιστευτήρια κι εύλογα σκέφτεται κάποιος τι μεσολάβησε. Ας είχε τουλάχιστον θάρρος να προτείνει στα στελέχη από όλη την Ελλάδα να γείρουμε όλοι δεξιά».

Ωστόσο ούτε αυτά τα σχόλια άφησε να πέσουν κάτω ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος με νέα του ανάρτηση έγραψε:

«Κάτι πήρε τ’ αυτί μου για «απαντήσεις» -σε τι πράγμα;..- από δυο στελέχη από Το Ποτάμι, έναν κύριο και μια κύρια.
Ελπίζω να έμαθα κάτι λάθος…
Γιατί, λέει, κάτι είπαν για …καρέκλες κι αν ισχύει έχουμε θέμα.
Μεγάλο θέμα!