«Απάτη» με τις υπογραφές για συμφωνία στο Σκοπιανό – Τι καταγγέλλουν καλλιτέχνες

17/07/18 • 12:37 | UPD 17/07/18 • 13:37

Newsroom eleftherostypos.gr

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσαν ότι έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο κείμενο που καταφέρεται θετικά στη συμφωνία για το Σκοπιανό οι Νένα Βενετσάνου, Λένα Αλκαίου και Κυριάκος Κατζουράκης.

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσαν ότι έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο κείμενο που καταφέρεται θετικά στη συμφωνία για το Σκοπιανό οι Νένα Βενετσάνου, Λένα Αλκαίου και Κυριάκος Κατζουράκης.

Μέσα από αναρτήσεις του στα social media καταγγέλλουν ότι χωρίς τη συγκατάθεσή τους συμπεριλήφθηκαν τα ονόματά τους στη λίστα υπογραφών 300 και πλέον διανοούμενων και καλλιτεχνών που υποστηρίζουν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Η Νένα Βενετσάνου στην ανάρτησή της, εκτός από την καταγγελία του γεγονότος, έθεσε το ερώτημα για το πόσοι ακόμα που συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα έχουν γνώση για αυτό.

«Εμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρει η κ. Βενετσάνου και συνεχίζει «Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποιά σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».

Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. …

Posted by Νένα Βενετσάνου / Nena Venetsanou on Monday, 16 July 2018

Διαβάστε επίσης: Κατασκοπευτικό θρίλερ στο Σκοπιανό: Τσίπρας, Ζάεφ, ρωσόφιλοι και πλαστές υπογραφές

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Λένα Αλκαίου στην ανάρτησή της στο Facebook. «Ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου στο σχετικό έγγραφο», τονίζει. «Δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα. Τη στάση μου απέναντι στα πράγματα την ορίζω μέσα από το τραγούδι και τον πολιτισμό».

ΔΗΛΩΣΗ ΛΕΝΑΣ ΑΛΚΑΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ…

Posted by Lena Alkaiou on Monday, 16 July 2018

Ο εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης, επίσης μέσω του λογαριασμού του στο Facebook καταγγέλλει ότι έλαβε το κείμενο στο mail του αλλά ουδέποτε υπέγραψε ή δήλωσε πως αποδέχεται να εμφανισθεί μεταξύ των προσώπων που το αποδέχονται και το υιοθετούν.

Μάλιστα στην ανάρτησή του σημειώνει ότι το κείμενο «ήδη δημοσιεύθηκε σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, η ζημιά έγινε» και ζητεί να γίνει διόρθωση έστω και εκ των υστέρων.

Ο Συριζα κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με υπογραφές (υποθέτω διανοουμενοκαλλιτεχνών), μόλις…

Posted by Kyriakos Katzourakis II on Sunday, 15 July 2018

Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω αντιδράσεις αφορούν κείμενο που υπογράφουν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών που είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών για το Σκοπιανό χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να περάσει στην αντεπίθεση.

Το κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «H ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018, κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα 25 και πλέον χρόνων στην περιοχή μας. Είναι μια έντιμη Συμφωνία που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη. (…)».

Διαβάστε ακόμη: Ποιοι συγγραφείς, καλλιτέχνες, ηθοποιοί τάσσονται υπέρ της συμφωνίας στο Σκοπιανό