Σπυράκη: Η ΝΔ ζητά απαντήσεις για το σκάνδαλο του αδελφού του Τσίπρα

16/07/18 • 15:54 | UPD 16/07/18 • 15:54

Newsroom eleftherostypos.gr

Εξηγήσεις για το φερόμενο σκάνδαλο που εμπλέκεται ο αδελφός του πρωθυπουργού , Δημήτρης Τσίπρας, ζήτησε εκ μέρους της ΝΔ, η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη.

Εξηγήσεις για το φερόμενο σκάνδαλο που εμπλέκεται ο αδελφός του πρωθυπουργού , Δημήτρης Τσίπρας, ζήτησε εκ μέρους της ΝΔ, η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη.

«Η τεχνική εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

«Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο» προσθέτει και καταλήγει:

«Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά».

Απαντήσεις χωρίς απάντηση από το Μαξίμου για την εταιρεία Τσίπρα

Πολλές ανακοινώσεις, καμία ουσιαστική απάντηση από το Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις της Ν.Δ. για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο η τεχνική εταιρία Δίοδος, η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα, πέτυχε το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις 300 ευρώ.

Η Ν.Δ., μέσω ανακοίνωσής της, τόνισε «πως ο κ. Τσίπρας, που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής, οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1.000 ευρώ». Αντί για ουσιαστική απάντηση, η κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να πει λέξη για την ταμπακέρα.

«Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του, Δημήτρης Τσίπρας, δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου», ανέφερε -μεταξύ άλλων- η Ν.Δ. Ανταπάντησε το Μαξίμου κάνοντας λόγο για «πανικό του κ. Μητσοτάκη» και κάλεσε τη Ν.Δ. «να παρουσιάσει άμεσα τα στοιχεία που αποδεικνύουν καταδίκη και μη έκτιση ποινής του αδερφού του πρωθυπουργού».