Απαντήσεις χωρίς απάντηση από το Μαξίμου για την εταιρεία Τσίπρα

16/07/18 • 08:43 | UPD 16/07/18 • 15:53

ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ

Πολλές ανακοινώσεις, καμία ουσιαστική απάντηση από το Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις της Ν.Δ. για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο η τεχνική εταιρία Δίοδος, η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα

Πολλές ανακοινώσεις, καμία ουσιαστική απάντηση από το Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις της Ν.Δ. για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο η τεχνική εταιρία Δίοδος, η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα, πέτυχε το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις 300 ευρώ.

Η Ν.Δ., μέσω ανακοίνωσής της, τόνισε «πως ο κ. Τσίπρας, που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής, οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1.000 ευρώ». Αντί για ουσιαστική απάντηση, η κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να πει λέξη για την ταμπακέρα.

«Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του, Δημήτρης Τσίπρας, δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου», ανέφερε -μεταξύ άλλων- η Ν.Δ. Ανταπάντησε το Μαξίμου κάνοντας λόγο για «πανικό του κ. Μητσοτάκη» και κάλεσε τη Ν.Δ. «να παρουσιάσει άμεσα τα στοιχεία που αποδεικνύουν καταδίκη και μη έκτιση ποινής του αδερφού του πρωθυπουργού».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου