«Καυστική» δήλωση του Ρώσου ΥΠΕΞ

Λαβρόφ για απέλαση: Η Ελλάδα κινείται χωρίς στοιχεία, όπως όλη η Δύση!

15/07/18 • 08:58 | UPD 15/07/18 • 08:58

Newsroom eleftherostypos.gr

«Καυστική» δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ για την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες

«Καυστική» δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ για την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες.

Μιλώντας στην εκπομπή του δημοφιλούς Αμερικανού δημοσιογράφου, Λάρι Κινγκ (στο RT America) τόνισε πως η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης, δηλαδή σχεδιάζοντας την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία «στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία».

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, το γεγονός ότι δεν βρίσκεται άλλη εξήγηση, οδηγεί αυτομάτως δυτικές χώρες στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή για διάφορα γεγονότα την ευθύνη φέρει η Μόσχα.

«Τα τελευταία γεγονότα και οι απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο. Του πολύ πιθανού, χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο» υπογράμμισε.

Έφερε, ως παράδειγμα για τον τρόπο που προσεγγίζουν ξένες χώρες τα γεγονότα, την περίπτωση δηλητηρίασης του Λιτβινένκο. «Όπως είδαμε και στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που πριν δέκα χρόνια μας κατηγόρησε για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Λιτβινένκο, σε μια δίκη που ήταν μυστική και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη γι’ αυτό».

Υπενθυμιζεται πως χθες οι Financial Times έγραψαν ότι η Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε την πόλη, στην οποία εκτυλίχθηκε η παρέμβαση των Ρώσων διπλωματών που απελάθηκαν από την Ελλάδα.