«Χείμαρρος αποδοκιμασίας η λαϊκή οργή»

Μητσοτάκης στη Βουλή: Δίδυμο ντροπής και erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας Τσίπρας και Καμμένος

12/07/18 • 18:38 | UPD 12/07/18 • 20:00

Newsroom eleftherostypos.gr

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» στη Βουλή.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» στη Βουλή.

O κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «έναν κακό νόμο, ενώ, όπως ειίπε, συζητείται ταυτόχρονα με την «εφαρμογή τετελεσμένων μιας κάκιστης συμφωνία που συζητείται εκτός συνόρων». «Οι κ. Τσίπρας – Καμμένος παραδίδουν στα Σκόπια ΝΑΤΟϊκό διαβατήριο» τόνισε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ στο BBC επεσήμανε: «Δώσαμε στους Έλληνες erga omnes το όνομα Βόρεια Μακεδονία και εμείς πήραμε erga omnes την Μακεδονική ταυτότητα» είπε επί λέξει ο κ. Ζάεφ στη συνέντευξή του στο BBC. Εrga omnes επικίνδυνοι, είστε για τα συμφέροντα της χώρας, σας λέω εγώ.»

«Δώσατε στους Σκοπιανούς το όνομα και τον εθνικό προσδιορισμό Μακεδόνες, κάτι που είχαν απορρίψει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόκειται για διπλή ντροπή από ένα δίδυμο ντροπής» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τις αλλεπάλληλες τροπολογίες που ανοίγει τον δρόμο για τριπλές εκλογές τον Μάιο, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Μην ανησυχείτε, ο «λογαριασμός» θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και αν αυτές στηθούν. Η λαϊκή οργή δεν θα εκτονωθεί με τις πολλές κάλπες. Θα γίνει χείμαρος αποδοκιμασίας. Δοκιμάστε το, θα τα χάσετε όλα μονομιάς» υπογράμμισε.

Ενώ έκανε λόγο για την «πιο ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός το τόπος».

Copy link
Powered by Social Snap