Η ΝΔ κατέθεσε ξανά την τροπολογία για το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

12/07/18 • 12:18 | UPD 12/07/18 • 12:18

Newsroom eleftherostypos.gr

Με τροπολογία που κατέθεσε για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» η ΝΔ ζητεί να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού δικαίωμα ψήφου από τον τόπο της κατοικίας τους.
Με τροπολογία που κατέθεσε για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» η ΝΔ ζητεί να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

H Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πριν από λίγο, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρότασή της προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους.

Η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο»