αλλά λέει ο Τσίπρας και άλλα ο Καμμένος

Πρωτοφανές: Με δύο γραμμές η Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για το Σκοπιανό

11/07/18 • 19:50 | UPD 11/07/18 • 21:34

Ανδρέας Ντίνης

Με δύο γραμμές εμφανίστηκε η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη διαφορετική στάση του Πάνου Καμμένου για την συμφωνία των Πρεσπών.

Τραγελαφικά είναι τα όσα συμβαίνουν στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με την Ελληνική κυβέρνηση να έχει δύο «γραμμές»  όσον αφορά το Σκοπιανό την Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την μία έχουμε τον Αλέξη Τσίπρα να δέχεται τα συγχαρητήρια των συμμάχων για την «επίλυση» στο ζήτημα του ονόματος με την ΠΓΔΜ με τον Γενικό Γραμματέα μάλιστα της Συμμαχίας  Γενς Στόλτενμπεργκ  να αναφέρει πως: «ξεκινούν οι ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ, αλλά χρειάζεται η ολοκλήρωση όλων των εθνικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του συντάγματος της χώρας, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία που επετεύχθη με την Αθήνα και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ να καλέσει τη χώρα να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας».

Από την άλλη έχουμε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνάς σε μία τελείως διαφορετική γραμμή. Ο Πάνος Καμμένος  εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά αντίθετος με την Συμφωνία των Πρεσπών εκτιμώντας μάλιστα πως δεν πρόκειται να περάσει από την ελληνική Βουλή.

Κατά τις αναφορές του Πάνου Κάμμένου «η συμφωνία δεν πρόκειται να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή στην Ελλάδα, καθώς η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αποδέχεται τον όρο ‘’Μακεδονία’’»και συνέχισε λέγοντας «δεν πιστεύω ότι μπορεί να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και να εγκριθεί από τη Βουλή. Θα συνεχίσουν να συλλέγουν προσκλήσεις, ίσως βγάζουν και φωτογραφίες αλλά όσο χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία θα είναι εκτός ΝΑΤΟ. Όσο δεν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή, δεν θα έχουμε εκλογές» υποστήριξε σε συνομιλητές του ο Πάνος Καμμένος υπονοώντας ότι όταν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή θα προκαλέσει εκλογές.