Τραμπούκους και παρακρατικούς βλέπει στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία ο Φίλης

09/07/18 • 13:45 | UPD 09/07/18 • 13:45

Newsroom eleftherostypos.gr

Σφοδρή επίθεση σε όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό εξαπέλυσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Σφοδρή επίθεση σε όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό εξαπέλυσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ΣKΑΪ έκανε λόγο για ομάδες «τραμπούκων» και «παρακρατικούς θύλακες», που δεν έχουν «κανένα ντέρτι με την Μακεδονία», και δεν έχουν καμία σχέση με τους συμμετέχοντες στα μεγάλα συλλαλητήρια του χειμώνα.

«Πρόκειται για ομάδες τραμπούκων και παρακρατικούς θύλακες που δεν έχουν κανένα ντέρτι με την Μακεδονία και δεν έχουν καμία σχέση με τους συμμετέχοντες στα μεγάλα συλλαλητήρια του χειμώνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επαίνεσε τη στάση του Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι «ορθώς» δεν προκάλεσε θέμα εθνικής ασφάλειας ρίχνοντας την κυβέρνηση, λόγω των διαφωνιών του με την συμφωνία των Πρεσπών.

Εκτίμησε πάντως πως η συμφωνία θα κυρωθεί από τη Βουλή, ακόμα κι αν ο Πάνος Καμμένος αντιταχθεί.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, είπε πως «ο κ. Φίλης προσπαθεί να ξεγλιστρήσει ζητώντας συναίνεση», προσθέτοντας ότι «η επικείμενη περικοπή έχει ψηφιστεί από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Τώρα τι θα λέμε; Πάμε να επαναδιαπραγματευθούμε κάτι που έχουμε ψηφίσει;», είπε σε σκωπτικό τόνο ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι «η ΝΔ φυσικά δεν θέλει την περικοπή των συντάξεων».

Απαντώντας στους χαρακτηρισμούς Φίλη για όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την διαφωνία τους και να διαμαρτύρονται».

Διερωτήθηκε δηκτικά εάν η συμφωνία των Πρεσπών συνιστά το εθνική επιτυχία, για να εισπράξει την απάντηση του κ. Φίλη πως «ναι, είναι».

Όσο για τη στάση του κ. Καμμένου, τη χαρακτήρισε «παλαβομάρα», λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος να διαφωνεί με κορυφαία επιλογή για το ονοματολογικό και παρά ταύτα να πηγαίνει στην σύνοδο του NATO την Τετάρτη και την Πέμπτη».