ΣΑΦΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Φρένο στον κατήφορο με λάσπη και fake news ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ

07/07/18 • 08:36 | UPD 07/07/18 • 09:47

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Διπλή ήττα υπέστησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τα τελευταία 24ωρα, τονίζουν στην Πειραιώς

Διπλή ήττα υπέστησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τα τελευταία 24ωρα, τονίζουν στην Πειραιώς: Η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφηκε τόσο από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας συζήτηση όσο και στα ευρήματα της εξαμηνιαίας έρευνας της MRB, που προκάλεσαν ταραχή στη συγκυβέρνηση.

Συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι όσο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα υποχωρούν τόσο η κυβέρνηση θα προσπαθεί να διασωθεί μέσα από την παραπληροφόρηση και τη λάσπη, παραπέμποντας στην ομιλία και στη δευτερολογία του πρωθυπουργού στη συζήτηση στην Ολομέλεια. Παράλληλα, γαλάζιες πηγές σχολίαζαν ότι οι «μετοχές» του Κυριάκου Μητσοτάκη ανεβαίνουν όσο δεν ακολουθεί τον πρωθυπουργό στον επικίνδυνο κατήφορο της πόλωσης και του διχασμού.

Στη Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένοι, ακόμη και τους θερινούς μήνες, να διατηρήσουν ψηλά την επικοινωνία με τους πολίτες ώστε οι θέσεις του κόμματος να γίνουν γνωστές ακόμη και στο τελευταίο χωριό.

«Επειδή ο κ. Τσίπρας είναι πάρα πολύ στριμωγμένος με όλα αυτά που γίνονται, έχει επιλέξει την οδό της πόλωσης, της λάσπης», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης (ΑΠΕ) επισημαίνοντας πως «αυτό το κλίμα είναι πολύ κακό αλλά είναι αυτό που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πέφτοντας δεν θα ενδιαφερθεί αν κάνει κάτι καλό ή κακό για τη χώρα, αλλά για τον εαυτό του».

Απάντηση έδωσε όμως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και για τη φράση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή πως, αν είχε εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Μεϊμαράκης, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν έχω δει στο παρελθόν τέτοια χυδαία -με όλη τη σημασία της λέξεως- προσπάθεια εισπηδήσεως εις τα εσωκομματικά και εσωτερικά ενός άλλου κόμματος και μάλιστα από εν ενεργεία πρωθυπουργό. Σιγά μην κάνει υποδείξεις στον Μεϊμαράκη ο Τσίπρας», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης: «Σιγά μη μας βγάλει ο Τσίπρας τον Μεϊμαράκη και συριζαίο. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης -για την ιστορία του είμαστε υπερήφανοι και φυσικά για την προεδρία του στη Νέα Δημοκρατία- το τελευταίο που θέλει να ακούει είναι καλά λόγια από τον Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ψηφίσαμε μια κυβέρνηση για να καλυτερεύσει τα πράγματα, δεν λέω εγώ αυτό που είπαν ότι θα ακυρώσουν το Μνημόνιο με ένα νόμο κ.λπ., τα οποία ποτέ δεν πήρα στα σοβαρά, αλλά στέκομαι στη λογική αυτών που λένε ότι αν κάνουν δύο από τα δέκα, καλά είμαστε. Αλλά δεν έκαναν κανένα! Πήγαν προς τα πίσω τα πράγματα», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης (Real FM): «Εχουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος νομίζω μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι είναι δεξιός, φιλελεύθερος, ότι δεν ξέρω τι, αλλά πάντως δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ότι άλλα λέει τη μία ημέρα και άλλα την άλλη. Προσπαθούμε να διδαχθούμε από τα λάθη μας και τα λάθη των άλλων και λέμε λίγα γιατί θέλουμε να τα κάνουμε όλα. Νομίζω ότι, έχοντας δοκιμάσει τις συνταγές της αερολογίας και του λαϊκισμού και έχοντας δει ότι αντί να πάμε μπρος πάμε πίσω, μπορούμε πια να στραφούμε σε ένα κόμμα που, χωρίς να κουνάει το δάχτυλο, κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα βασισμένο σε αυτά που πέτυχαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς μαγικές συνταγές».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap