διαψεύδει τα περί υποσχέσεων

Η απάντηση της κυβέρνησης στη νέα πρόκληση Τσαβούσογλου για τους Τούρκους αξιωματικούς

06/07/18 • 16:34 | UPD 06/07/18 • 16:34

Newsroom eleftherostypos.gr

Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα είχε υποσχεθεί να παραδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα είχε υποσχεθεί να παραδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μπορεί να λέει ότι θέλει. Έχει διαψευσθεί ο συγκεκριμένος ισχυρισμός πάρα πολλές φορές» δήλωσε o Δημήτρης τζανακόπουλος στο ραδιόφωνο 24/7 και πρόσθεσε: «Λυπάμαι αλλά η Τουρκία πρέπει να μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, κάτι που δε φαίνεται να κάνει στην περίπτωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών».

Διαβάστε επίσης«Βόμβα»: Η Άγκυρα ζητά ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

«Η Κυβέρνηση και ειδικά οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς οφείλουν έναντι των Ελλήνων να διευκρινίσουν πως χειρίστηκαν και πως χειρίζονται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις. Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι. Είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας» είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Διαβάστε επίσης: Πρόκληση Τσαβούσογλου: Τσίπρας και Κοτζιάς μας είχαν πει πως θα μας δώσουν τους «8»

«Τόσο οι δηλώσεις Τσαβούσογλου όσο και η επιστολή του Τούρκου Εκπροσώπου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι η Άγκυρα δεν θέλει να κατανοήσει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα. Ο συμψηφισμός που επιχειρούν μεταξύ δύο ανόμοιων υποθέσεων είναι απαράδεκτος» σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος.