Σκουρλέτης: Μέσα στην μέρα οι προτάσεις για Β’ Αθήνας και την ψήφο αποδήμων

06/07/18 • 13:57 | UPD 06/07/18 • 13:57

Newsroom eleftherostypos.gr

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας θα κατατεθεί ρύθμιση για την κατάτμηση της Β' Περιφέρειας Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα συνοδεύεται από αντίστοιχη πρόταση για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας θα κατατεθεί ρύθμιση για την κατάτμηση της Β’ Περιφέρειας Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα συνοδεύεται από αντίστοιχη πρόταση για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε ακόμα: Πώς διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης με το -υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ- σπάσιμο της Β’ Αθήνας

Ο «Κλεισθένης» προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικές Αυτοδιοίκησης. Τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, η συζήτηση του νομοσχεδίου να συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 9.30 π.μ. με ακρόαση φορέων και στις 6 το απόγευμα τις ίδιας ημέρας επί της αρχής και των άρθρων του.

Την επόμενη μέρα στις 2 μ.μ. θα ολοκληρωθεί η δεύτερη ανάγνωσή του. Το νομοσχέδιο εκτιμάται πως θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή (13 Ιουλίου).