συνέχισε την επιθετική ρητορική

Δευτερολογία Τσίπρα στη Βουλή: Η Νέα Δημοκρατία έχει κρυφή ατζέντα ένα τρισχειρότερο μνημόνιο

05/07/18 • 18:05 | UPD 05/07/18 • 18:32

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας και στην δευτερολογία του στην Βουλή συνέχισε την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και στην δευτερολογία του στην Βουλή συνέχισε την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Στα όρια του γραφικού και με δόση κωμικότητας ο λόγος του Μητσοτάκη», τόνισε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Επιδόθηκε σε ένα υβρεολόγιο ο κ. Μητσοτάκης. Δεν χρειάζεται να λέτε 40 φορά «ψεύτης» κ. Μητσοτάκη, αρκεί μία. Φανερώνετε τον εκνευρισμό μας. Πολλές φορές αυτό κάνει τον ομιλητή να προσεγγίζει τα όρια του γραφικού».

Μιλώντας για την οικονομία είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τα πλεονάσματα… Μας είπε πόσο καταστροφικά είναι για την ελληνική οικονομία. Υπάρχει κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα που να πέτυχε κάτι καλύτερο; Αν υπάρχει, να σηκώσει το χέρι του. Εγώ δεν θυμάμαι κανείς να πέτυχε κάτι καλύτερο».

Διαβάστε επίσης:Σκληρό ροκ από τον Μητσοτάκη στην Βουλή: Είστε ντροπή – Τσίπρας: Είστε απατεώνας

Ερμηνεύοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι: «Η Νέα Δημοκρατία έχει κρυφή ατζέντα ένα τρισχειρότερο μνημόνιο για τον ελληνικό λαό.  Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι διαπραγματευτεί μείωση πλεονασμάτων μετά από ένα δημιουργικό σοκ. Ποιο είναι αυτό το σοκ; Το 12ωρο της εργασίας, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η καθήλωση του κατώτατου μισθού, η μείωση των δαπανών σε υγεία και παιδεία. Η κρυφή ατζέντα, είναι ατζέντα απολύσεων και κατεδάφισης. Αυτό είναι το δημιουργικό σοκ του κ. Μητσοτάκη. Είναι ένα τρισχειρότερο μνημόνιο προς τον ελληνικό λαό. Ευτυχώς το πρόγραμμα αυτό θα μείνει στο συρτάρι

 Γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πως το σχέδιό του δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το άλλοθι του μνημονίου. Ποιο είναι το τυράκι; Αν εφαρμόσουμε το σχέδιο, ίσως οι δανειστές δεχθούν μείωση των πλεονασμάτων. Δεν λέει κανείς ότι το πλεόνασμα 3,5% είναι μικρό, αλλά διαμορφώνεται από το 2019 δημοσιονομικός χώρος».

Για τις συντάξεις είπε «Σήμερα ήρθατε εδώ να παριστάνετε τον τζάμπα μάγκα και παρουσιάσατε μία τροπολογία. Στην πραγματικότητα είναι «τρυπολογία». Επαναστάτες της κακιάς ώρας. Εκθέσατε σήμερα τον κ. Χατζηδάκη. Οι συνταξιούχοι κ. Μητσοτάκη δεν είναι ποντίκια να χωθούν σε αυτήν την τρύπα. Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που τους καταδίκασαν στη φτώχεια με 12 συνεχόμενες περικοπές. Είναι επιτομή γελοιότητας η τροπολογία σας. Μην βιάζεστε, το πικρό αυτό ποτήρι θα το πιείτε γουλιά – γουλιά».

Για το μεταναστευτικό και σκοπιανό τόνισε: « Ο τυχοδιωκτισμός του κ. Μητσοτάκη δεν περιορίζεται στα θέματα της οικονομίας. Φαίνεται και στο προσφυγικό. Σας ξέφυγε πριν ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός πήρε 49%. Γι’ αυτό ενδιαφέρεστε μόνο και ταυτίζεστε με την πιο ακραία αντιμεταναστευτική και αντιευρωπαϊκή πρόταση για τη διαχείριση του προσφυγικού. Έχετε σκεφτεί ότι η ταύτισή σας με τις ακραίες θέσεις είναι και ταύτιση με όσους έχουν θέσεις ενάντια στα συμφέροντα της πατρίδας μας;

Κύριε Μητσοτάκη, γίνατε όψιμα Μακεδονομάχος από ανάγκη για να μην σας διασπάσουν το κόμμα. Επιμένετε κάθε μέρα σε διαστρεβλώσεις και σε ψέματα. Επιμένετε να λέτε πως η Ελλάδα αποδέχεται μακεδονικό έθνος και γλώσσα. Για τη γλώσσα, η χώρα μας βρέθηκε προ τετελεσμένων από τη συμφωνία του 1977. Για το έθνος, δεν αναφέρεται πουθενά στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Αναφέρεται ιθαγένεια. Βγάλτε την αστυνομική σας ταυτότητα και δείτε. Γράφει nationality – ιθαγένεια».

Για τις επαφές με επιχειρηματίες: «Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αν ένας πολιτικός συναντά επιχειρηματίες, αλλά αν αποδέχεται τα αιτήματά τους και τους κάνει τα χατίρια έναντι ανταλλαγμάτων στήριξης. Με ρωτήσατε αν μεταξύ άλλων έχω συναντήσει τον κ. Μπόμπολα, τον κ. Ψυχάρη, τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Καλογρίτσα. Για να δούμε, τι χατίρια έχει κάνει σε αυτούς η κυβέρνηση; Ο κ. Μπόμπολας δεν έχει πια την εφημερίδα «Έθνος» γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια. Ο κ. Ψυχάρης δεν έχει πια τον ΔΟΛ, γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια. Ο κ. Μαρινάκης, αν και συναντήθηκε μαζί μου, δεν γλίτωσε να του ασκηθεί ποινική δίωξη για τα μπλεξίματα που έχει με τις δουλειές του. Όσο θα είμαστε κυβέρνηση, θα είναι όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στον νόμο.

Μπορείτε να ισχυριστείτε εσείς κ. Μητσοτάκη πως η κυβέρνησή σας δεν υπηρετούσε τα συμφέροντα του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens, του κ. Φρουζή και της Novartis;

Ό,τι και να πείτε, δεν μπορείτε να πείσετε. Δεν είμαστε το ίδιο, έχουμε άλλη διαδρομή. Δεν θα σας βγουν σε καλό οι συγκρίσεις. Και για να τελειώνουμε με αυτό το ανέκδοτο, σταματήστε να παρουσιάζετε κ. Μητσοτάκη τον εαυτό σας ως θύμα κακόβουλης δημοσιογραφίας και δημοσιευμάτων που κατευθύνονται από το Μαξίμου και εμένα προσωπικά. Δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική σας ζωή, αλλά είστε δημόσιο πρόσωπο, όπως κι εγώ. Διεκδικείτε να γίνετε πρωθυπουργός.