Γεννηματά σε Τσίπρα στην Βουλή: Είστε αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στ’ αλεύρι

05/07/18 • 16:37 | UPD 05/07/18 • 16:37

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε σκληρή επίθεση τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία.

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε σκληρή επίθεση τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία.

«Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν κάνει επιλογή τους την πόλωση και τον διχασμό. Το μέτωπο δημιουργήθηκε πριν χρόνια, στις πλατείες του μίσους. Εμείς, λοιπόν, είμαστε απέναντι και σε αυτούς που έλεγαν «Κουβέλη, έκανες τα δικαιώματα κουρέλι» και σε αυτούς που λένε σήμερα «στα όπλα να μπούμε στα Σκόπια». Αντιστρέφω, λοιπόν, το ερώτημα: Εσείς με ποιον είστε; Θα στηρίξετε επιτέλους την εθνική συνεννόηση, την ενότητα του ελληνικού λαού, για να αφήσουμε οριστικά την κρίση πίσω μας ή θα συνεχίσετε τα ίδια παιχνίδια για πολλά χρόνια ακόμη;» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη και πως ο λαός έχει πληρώσει ακριβά τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον καιροσκοπισμό της ΝΔ. Απευθυνόμενη και στους δύο, ρώτησε:

Βάλλοντας εναντίον του πρωθυπουργού, τόνισε ότι «από αντιευρωπαϊστές έχετε καταλήξει μερκελιστές πράττοντας ότι λέει η καγκελάριος» και επισήμανε: «Δεν αλλάζετε πρόσωπο αλλά προσωπείο. Πίσω κρύβετε έναν Ιανό. Είσθε αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στ’ αλεύρι».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να ψηφίσει την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων και να δεσμευτεί για την κοινωνική πολιτική και συμπλήρωσε ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της κυβέρνησης: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί. Η Ελλάδα όμως μπορεί, με δύο προϋποθέσεις γι αυτό: Πολιτική αλλαγή. Να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να εγγυηθούμε την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Την εθνική συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα. Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς, επικίνδυνες λογικές του τύπου «ή εμείς ή αυτοί». Και ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό αξιόπιστο σχέδιο με ελληνική ιδιοκτησία, για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα σχέδιο με προτεραιότητες, με κοινωνική αποδοχή, που στοχεύει στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις, που στηρίζεται σε ένα επιτελικό κράτος και ένα παραγωγικό και υγιή ιδιωτικό τομέα, που οδηγεί στην παραγωγή νέου πλούτου, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, τόσο για να μπορεί να βγει στις αγορές, όσο και για να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη διορθώσεων στη συμφωνία και κυρίως μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές που δεν θα αργήσουν. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Και σήμερα πήραμε μία πρώτη γεύση της προεκλογικής περιόδου που ήδη έχει αρχίσει, είναι διχαστική και βρώμικη. Τελειώνετε όπως ακριβώς αρχίσατε. Αν υπήρχε έστω ένας προοδευτικός πολίτης που προβληματιζόταν αν αλλάξατε, αν σοβαρευτήκατε, σήμερα διαλύθηκαν όλες του οι αμφιβολίες» κατέληξε η κ. Γεννηματά.