Επίθεση Σκουρλέτη σε Καμμένο και ΑΝΕΛ: Επικίνδυνα παιχνίδια στο Σκοπιανό για εθνικολαϊκιστικούς λόγους

04/07/18 • 16:03 | UPD 04/07/18 • 18:04

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος να λένε μπροστά στις κάμερες ότι θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος αλλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμερίζονται τις απόψεις του αρχηγού τους. Ενα από αυτά είναι και ο Πάνος Σκουρλέτης που τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος παίζει επικίνδυνα παιχνίδια

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος να λένε μπροστά στις κάμερες ότι θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος αλλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμερίζονται τις απόψεις του αρχηγού τους. Ενα από αυτά είναι και ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο 24/7 τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος παίζει επικίνδυνα παιχνίδια και ότι η στάση των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό ανήκει σε εθνικολαϊκιστική ατζέντα. 

Επίσης άφησε ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Θεωρώ ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης που προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα φύγουμε ούτε βήμα από αυτό. Φαίνεται ότι εξασφαλίζεται η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 151. Το ενδεχόμενο των 180 δεν προκύπτει.

Εάν υποχωρήσουν οι ενστάσεις που υπάρχουν από άλλα κόμματα τότε θα έχουμε αυξημένη πλειοψηφία. Η θέση των ΑΝΕΛ ήταν πάντα αυτή στο μακεδονικό. Βρίσκονται σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη ΝΔ προωθώντας εθνικολαϊκιστική ατζέντα για τη διεκδίκηση των ίδιων ψηφοφόρων. Αυτό το παιχνίδι των πολλαπλών απαντήσεων που δίνει ο Π. Καμμένος είναι επικίνδυνο για την κυβερνητική σταθερότητα. Εχουμε όμως όπλα στη φαρέτρα μας για ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο. Σημασία έχει να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, όπως η στήριξη της κυβέρνησης με ανοχή».