ΕΙΚΟΝΑ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το Μαξίμου «μαζεύει» τον Καμμένο στο Σκοπιανό: Αποφασίζουμε συλλογικά

03/07/18 • 11:55 | UPD 03/07/18 • 11:58

Newsroom eleftherostypos.gr

Λίγες ώρες μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, το Μέγαρο Μαξίμου, τον αδειάζει πανηγυρικά αλλά με αφορμή τα… όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Λίγες ώρες μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, το Μέγαρο Μαξίμου, τον αδειάζει πανηγυρικά αλλά με αφορμή τα… όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ο Πάνος Καμμένος δεσμεύθηκε πως δεν θα κυρωθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό, εάν αυτή έρθει στην ελληνική Βουλή καθώς ο ίδιος είτε θα ρίξει την κυβέρνηση, είτε θα ζητήσει εκλογές ή δημοψήφισμα.

Διαβάστε ακόμα: Νέο σόου έδωσε ο Καμμένος – Μιλά για δημοψήφισμα ή εκλογές για το Σκοπιανό

Το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχουν περιθώρια συζήτησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αφού όπως τονίζεται «είμαστε κυβέρνηση συνασπισμού».

Παράλληλα αφήνεται να εννοηθεί πως η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για την διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας «όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία», κάτι που ερμηνεύεται ως παράθυρο στις απαιτήσεις του Πάνου Καμμένου.

Ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα μπορούσε να μην επιτεθεί και στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο έχει στοχοποιήσει το τελευταίο διάστημα σε μία προσπάθεια να αλλάξει το επίκεντρο της επικαιρότητας από την αγανάκτηση του κόσμου για την συμφωνία των Πρεσπών στην πολιτική αντιπαράθεση.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης: Θλιβερός ο Καμμένος, να ορίσει ημερομηνία για εκλογές ο Τσίπρας

«Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο», αναφέρει.

Διαβάστε ακόμη: Διπλά χαμένοι στο Σκοπιανό: Πόσο κόστισε η φιέστα στις Πρέσπες

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.

Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους. Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.

Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.

Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.

Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…»

Copy link
Powered by Social Snap