Ο Δανέλλης δεν ακούει Bob Marley, εκθέτει Θεοδωράκη και στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ!

27/06/18 • 16:05 | UPD 27/06/18 • 16:15

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Σταύρος Θεοδωράκη μέσω του Bob Marley μπορεί να λέει ότι το Ποτάμι εν θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση αλλά ο βουλευτής του Σπύρος Δανέλλης δεν φαίνεται να συμμερίζεται την συγκεκριμένη άποψη. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκη μέσω του Bob Marley μπορεί να λέει ότι το Ποτάμι εν θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση αλλά ο βουλευτής του Σπύρος Δανέλλης δεν φαίνεται να συμμερίζεται την συγκεκριμένη άποψη. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης το πρωίο διέψευσε κατηγορηματικά όσους διακινούν σενάρια ότι βουλευτές του Ποταμιού θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

«Καταντάει εμμονή. Οι βουλευτές μας λένε ότι δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση & αυτοί επιμένουν ότι η δεξαμενή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτάνει μέχρι το Ποτάμι» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ανάρτησή του στο Twitter και προσθέτει:  «Ο δικός μας δρόμος είναι άλλος. «Get up, stand up, don’t give up the fight» – Bob Marley».

Λίγη ώρα μετά ο Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, έθεσε ως βασική προϋπόθεση σε αυτό το σχήμα να μην έχουν συμμετοχή οι ΑΝΕΛ.

«Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις -δική μου άποψη είναι ότι αν δεν είμαστε υποκριτές τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση» είπε ο κ. Δανέλλης και εξειδίκευσε: «Δηλαδή στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο».

Αναρωτήθηκε μάλιστα «πόσοι μήνες μένουν μέχρι τις εκλογές; 8 μήνες; Ενας χρόνος;» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό το χρονικό πλαίσιο, με ένα στενό, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει 1,2, 5 θέματα να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική λύση και να διασφαλίσουμε την επίλυση του μακεδονικού για εθνικό συμφέρον, και για τα οικονομικά».

Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε το Ποτάμι μαζί με τους ΑΝΕΛ απάντησε: «Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω θα έπρεπε να έχει την ίδια στάση και το ΚΙΝΑΛ».

Copy link
Powered by Social Snap