Ποιος είναι ο Γιώργος Λαζαρίδης που ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ

26/06/18 • 14:04 | UPD 26/06/18 • 14:04

Αυτός είναι ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης που ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Αυτός είναι ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης που ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι Αρχιτέκτων –Μηχανικός, μιλάει Ιταλικά & Αγγλικά. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Παλέρμο. Είναι παντρεμένος και είναι πατέρας τριών παιδιών.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ε.ΔΗ.Ν. και της Ε.ΔΟ.Μ. Θεσσαλονίκης, νεολαίας και μαθητικής οργάνωσης αντίστοιχα.
Το 1980 στην Ιταλία, στο Παλέρμο δημιούργησε την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Φοιτητική κίνηση (ΑΔΦΚ).Την κίνηση αυτή μετά από λίγα χρόνια και επιτυχημένη πορεία την ενέταξε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης αποφοίτησε με άριστα από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Παλέρμο. Κατά την παραμονή του στο Παλέρμο της Ιταλίας διετέλεσε μόνιμος συνεργάτης – πολιτικός αναλυτής ενός από τους πιο έγκυρους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, παρουσιάζοντας ο ίδιος δύο δίωρες εκπομπές την εβδομάδα με μεγάλη ακροαματικότητα.

Μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία, ως έφεδρος αξιωματικός.

Διετέλεσε συνεργάτης από το 1986 έως το 1992 του αείμνηστου Πολιτικού, υπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Αθανάσιου Κανελλόπουλου ο οποίος τον τίμησε με την φιλία του.

Διετέλεσε μέλος της ΕΚΟ Μηχανικών, της Δ.Κ.Μ. (Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών), του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Ευξείνου Λέσχης Θεσ/νίκης, Γενικός Γραμματέας της Ε.Μ.Π.Ρ.Ο.Σ. (Εταιρίας Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών), ιδρυτικό μέλος και σύμβουλος του Δ.Σ. του Μ.Ο.Φ.Σ. (Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών).

Διετέλεσε συνεργάτης-πολιτικός αναλυτής στις εκπομπές του Χάρη Κουρίδη στο «Ράδιο Φωνή της Τούμπας».

Είναι πρόεδρος της κίνησης Πολιτών Ε.Δ.Ε.Κ. (Ελληνική Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Πολιτών), μέλος του Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος), της Π.Ο.Μ.Ι.Δ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων, της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος, της ΛΕ.Κ.Α.Μ. (Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας) και του Vitara Club.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης κατάγεται από οικογένεια με μεγάλη κοινωνική αλλά και πολιτική δράση. Ο πατέρας του, ο αείμνηστος Γιάννης Λαζαρίδης, ήταν πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης και μάλιστα επί προεδρίας του υλοποιήθηκε το μνημείο των Προμάχων του Ελληνισμού στον Πόντο, το 1979 στην πλατεία Αγ. Σοφίας στην Θεσ/νίκη. Δημιούργησε τον πανέμορφο οικισμό του «Νόμου 751» στο Πανόραμα ως πρόεδρος του Ν.751. Εκδότης των εφημερίδων «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» τις οποίες έκλεισε η Απριλιανή δικτατορία. Έλαβε τιμητική διάκριση από την Ένωση Ελλήνων Ποντίων Προσφύγων εκ Ρωσίας, για την αναγνώριση της προσφυγικής των ιδιότητας χάρη στις προσπάθειες του. Αναγνωρίσθηκε και διακρίθηκε ως αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944. Είχε επίσης σπουδαία φιλανθρωπική προσφορά την οποία συνεχίζουν και τα τέκνα του Γιώργος και Σάββας Λαζαρίδης.

«Στο Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εντάχθηκα γιατί πιστεύω ότι με τον άξιο ηγέτη μας Πάνο Καμμένο θα βρούμε τις λύσεις στα προβλήματα και στα αδιέξοδα που μας οδήγησε η απάνθρωπη πολιτική των μνημονίων, των τοκογλύφων και των αγορών», έγραφε ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με κοινοβουλευτική ευθύνη τους τομείς του Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Ανάπτυξης, Υποδομών-Μεταφορών & Αγροτικής Ανάπτυξης.

Είναι μέλος των Ομάδων φιλίας που έχουν ως αντικείμενο την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και η προβολή και προώθηση των θέσεων της χώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα.