«Προδότη πούλησες τη Μακεδονία»

Μετά τη γιούχα στο Λονδίνο ο Τσίπρας συναντά Μέι και Κόρμπιν [βίντεο]

26/06/18 • 08:44 | UPD 26/06/18 • 08:44

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου μετά τις χθεσινές αποδοκιμασίες που δέχθηκε έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου

Στο Λονδίνο εξακολουθεί να βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου μετά τις χθεσινές αποδοκιμασίες που δέχθηκε έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για τη συμφωνία για το Σκοπιανό, αναμένεται να έχει σήμερα νέες συναντήσεις για την οικονομία στη βρετανική πρωτεύουσα.

Στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup, ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της επενδυτικής και χρηματοπιστωτικής κοινότητας του City.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου σήμερα το πρωί περίπου στις 11:00 ώρα Ελλάδας.

Αργότερα, το απόγευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί  με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι και στη συνέχεια με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Επεισοδιακή επίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου

Φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.

Περίπου τέσσερις συγκεντρωμένοι Έλληνες του φώναξαν: «Προδότη πούλησες τη Μακεδονία δώσε και την Κύπρο», ενώ ένας άλλος του φώναξε: «πούλησες τη Μακεδονία για 30 αργύρια» και πέταξε κέρματα στο δρόμο αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Ο κ. Τσίπρας μόλις είχε συναντηθεί με Έλληνες επαγγελματίες, επιχειρηματίες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στη βρετανική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός δήλωσε κατά τη συνάντησή του με νέους Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους στο Λονδίνο: «η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα». «Η χώρα μας παράγει λαμπρούς νέους επιστήμονες, πολλοί εκ των οποίων διακρίνονται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς της ακαδημαϊκής γνώσης και της αγοράς», επισήμανε.

Μετά τις αποδοκιμασίες στο Λονδίνο ο Τσίπρας συναντά Μέι και Κόρμπιν [βίντεο]

Στην περίπου δίωρη συνάντηση, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τις εμπειρίες, τα επιτεύγματα αλλά και τις σκέψεις των «παιδιών του brain drain»,  και συζήτησαν σχετικά με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο.

Νωρίτερα, είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο.