Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Νέα σελίδα για τη χώρα η συμφωνία – Η 21η Ιουνίου μένει στην ιστορία

22/06/18 • 14:44 | UPD 22/06/18 • 14:44

«Χθες είχαμε μια ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος» ανέφερε ο Αλεξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Χθες είχαμε μια ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος» ανέφερε ο Αλεξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Ο κ. Τσίπρας αφού αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της συμφωνίας την χαρακτήρισε ως συμφωνία πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών τόνισε:

Πρόκειται για μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων αλλά σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων.

Έχουμε δημοσιονομικούς στόχους, δεσμευόμαστε σε αυτούς όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα προκείμενου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους» πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση του.

Θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να αναγνωρίσω τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίσατε θεσμικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Αταλάντευτα ήσασταν προσανατολισμένος στην άποψη ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο της ευρωζώνη».

Από τη πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε  στις θυσίες του ελληνικού λαού, πολλές από  τις οποίες όπως είπε προήλθαν και από τα λάθη στους υπολογισμούς αυτών που κατήρτισαν τα προγράμματα.  «Αυτό έχει αναγνωριστεί«, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.