ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ

ΝΔ προς κυβέρνηση για Σκοπιανό: Εξηγήστε στον λαό γιατί δώσατε όνομα και γλώσσα

20/06/18 • 08:35 | UPD 20/06/18 • 08:36

Πανικό καταλογίζει η ΝΔ στην κυβέρνηση με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στην κριτική που της ασκείται για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.

Πανικό και αλαζονεία καταλογίζει η ΝΔ στην κυβέρνηση με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στην πολιτική κριτική που της ασκείται για τη συμφωνία στο Σκοπιανό, αλλά και στο γεγονός ότι βρίσκεται απέναντί της η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Γαλάζια στελέχη υπενθύμιζαν μάλιστα χθες, με αφορμή την προκλητική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, περί… «κοινής παρουσίας και δράσης στα Γιαννιτσά ακροδεξιών και επωνύμων στελεχών της Ν.Δ. με μέλη της Χρυσής Αυγής», ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον περάσει από τον πανικό στην παράκρουση», φράση με την οποία είχε απαντήσει προ ημερών η Ν.Δ. και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Πίσω από τις επαναλαμβανόμενες «κορόνες» περί… Ακροδεξιάς, στην Πειραιώς διακρίνουν πάντως μία πανικόβλητη προσπάθεια διαφυγής των στελεχών της κυβέρνησης από το διακύβευμα που σχετίζεται με το ότι «έχουν υπογράψει μία συμφωνία που αρχίζει να παράγει αποτελέσματα» και η οποία βρίσκει αντίθεση τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας και στη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί στο Κιλκίς, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να ενημερώσει αλλά και να ενημερωθεί για το πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες τις πρόσφατες εξελίξεις, ενώ αναμένεται να στείλει εκ νέου ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ν.Δ. θεωρεί τη συμφωνία «εθνικά επιζήμια» και θα την καταψηφίσει όταν η κυβέρνηση τη φέρει στη Βουλή προς επικύρωση.

Μετά το Κιλκίς θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ της Πέμπτης θα μιλήσει σε συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Η γαλάζια ηγεσία καθιστά σαφές ότι από την πλευρά της χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες που είχε προκειμένου να αποτρέψει την υπογραφή της συμφωνίας, έκανε χρήση και του έσχατου θεσμικού όπλου που διαθέτει η αντιπολίτευση, της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας, ενώ επισήμανε εγκαίρως ένα προς ένα τα αρνητικά σημεία και προειδοποίησε ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν δεν έκανε αυτές τις εθνικές υποχωρήσεις».

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβερνητική πλειοψηφία και η Πειραιώς όχι μόνο θα αποκρούει κάθε προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να μετακυλίσει μέρος αυτής της ευθύνης στη Ν.Δ., αλλά θα συνεχίσει να καλεί τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες «να εξηγήσουν στους Ελληνες πολίτες γιατί προχώρησαν στις συγκεκριμένες παραχωρήσεις».

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σταθερά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ακόμη περισσότερο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις με τις οποίες επιχείρησε να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική.
Η Ν.Δ. του καταλογίζει ότι «απαντά στην πατριωτική ευαισθησία των Ελλήνων με τη γνωστή αυταρέσκεια και αλαζονεία του» και τον κάλεσε, «αντί να δίνει συνεντεύξεις για την επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε και παράγει ήδη τετελεσμένα, να εξηγήσει στους Ελληνες γιατί παραχώρησε στους Σκοπιανούς τη δυνατότητα να δηλώνουν «Μακεδόνες» και να ισχυρίζονται ότι μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε στο παρελθόν;».

Στο επίκεντρο της γαλάζιας κριτικής παραμένει και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, αφού, παρά τη διαφωνία που συνεχίζει να εκφράζει σε σχέση με τη συμφωνία, στην πραγματικότητα με τη θετική ψήφο του «έδωσε το στιλό στον κ. Τσίπρα για να ανέβει στις Πρέσπες και να υπογράψει», όπως λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς. Παράλληλα, καλούν τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Πάνο Καμμένο να απαντήσουν «τι ακριβώς θα κάνουν όταν ο δεύτερος ισχυρίζεται ότι θα καταψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας που επί της ουσίας ήδη ψήφισε».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε επίσης τους κ.κ. Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένο να απαντήσουν και για τον εάν εκφράζουν την κυβέρνηση οι απόψεις του βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Σέλτσα, ο οποίος -σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Δ.- «με συνεχείς δηλώσεις του -άλλοτε στα σλαβικά, αυτά που ο ίδιος ονομάζει “μακεδονικά”, κι άλλοτε στα ελληνικά- δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την εθνικώς επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή του».

Απόστολος Χονδρόπουλος
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου