ανακοινώνει τις προθέσεις της ΝΔ

Live: Ο Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση μομφής

14/06/18 • 13:00 | UPD 14/06/18 • 13:00

O Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στη Βουλή για το πότε η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

O Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στη Βουλή για το πότε η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή, στη μία το μεσημέρι, και θα ανακοινώσει εάν η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας θα κατατεθεί αμέσως μετά την ψηφοφορία των προαπαιτουμένων σήμερα στις 3 μ.μ. ή αν θα κατατεθεί αύριο το πρωί με την έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Ανέφεραν  ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι σε κάθε περίπτωση η συζήτηση της πρότασης μομφής να ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ, προκειμένου την Κυριακή ο πρωθυπουργός να παραστεί στις Πρέσπες, στην υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, τα ίδια στελέχη είπαν στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η διάθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση ακόμη και το Σάββατο το μεσημέρι. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει η συζήτηση να διαρκέσει μέχρι το Σάββατο το βράδυ, προκειμένου τότε να γίνει και η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ή μη ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.