ΝΔ: Ποια καθαρή έξοδος; Υπέγραψαν νέο Μνημόνιο με μέτρα και χωρίς ρύθμιση χρέους!

26/05/18 • 12:55 | UPD 26/05/18 • 13:12

«Γκρεμίστηκε ο "κυβερνητικός μύθος" περί καθαρής εξόδου από το πρόγραμμα», λέει σε σημείωμα της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση στο Eurogroup της Πέμπτης

«Γκρεμίστηκε ο ‘κυβερνητικός μύθος’ περί καθαρής εξόδου από το πρόγραμμα», λέει σε σημείωμα της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση στο Eurogroup της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, αυτό που συμφώνησε η κυβέρνηση είναι στην πράξη συμπληρωματικό τέταρτο Μνημόνιο, με βαριές δεσμεύσεις και χωρίς αντισταθμιστική χρηματοδότηση.

Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, πρόκειται για μέτρα ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία, χωρίς νέα δανειακή στήριξη και χωρίς να λάβει συγκεκριμένη λύση για το χρέος.

Σημειώνει πως οι δεσμεύσεις που περιγράφονται αφορούν την περίοδο μετά τον Αύγουστο, οπότε εκπνέει κανονικά το Μνημόνιο, και φτάνουν έως και το 2022.

Μεταξύ άλλων – όπως τονίζει η ΝΔ – το κείμενο περιλαμβάνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για μία πενταετία, νέα μείωση συντάξεων από 1 Ιανουαρίου 2019, μείωση του αφορολόγητου ορίου το αργότερο από το 2020, καμία μείωση στον ΕΝΦΙΑ και πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ.