αποχωρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ποιά μυστική ψηφοφορία για τη Novartis; Μόνοι τους θα μείνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

18/05/18 • 15:47 | UPD 18/05/18 • 15:47

Mόνοι τους αναμένεται να μείνουν τα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την μυστική ψηφοφορία σχετικά με το πόρισμα για τη Novartis. 

Mόνοι τους αναμένεται να μείνουν τα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την μυστική ψηφοφορία σχετικά με το πόρισμα για τη Novartis. 

Την αποχώρηση του ΚΚΕ ανακοίνωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση  χαρακτηρίζοντας το πόρισμα για την Novartis που συνέταξαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως «Μνημείο εκφυλισμού».

«Το ΚΚΕ όπως έχει τονίσει δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες παρωδία για μεταξύ σας παιχνίδια εντυπωσιασμού. Συνεχίστε μόνοι σας. Το ΚΚΕ αποχωρεί από την ψηφοφορία» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κλείνοντας την τοποθέτησή του και ενημερώνοντας για την αποχώρηση του κόμματος από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Την αποχώρηση του από την βραδινή μυστική ψηφοφορία γιατί «δεν θέλει να συμμετάσχει σε προσχηματικές αποφάσεις…» ανακοίνωσε και ο εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς λίγο πριν από το βήμα της Ολομέλειας.

«Θα είχαμε φύγει από τώρα εάν μπορούσαμε…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αμυράς.

Οι αποχωρήσεις των δύο κομμάτων της Δημοκρατικής Κίνησης ( Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) ήταν αναμενόμενες και έρχονται να προστεθούν στην αποχώρηση της ΝΔ και μάλλον της Ενωσης Κεντρών.

Στην Ολομέλεια έρχεται το πόρισμα για την Novartis όπου και θα αποφασιστεί αν και ποιοι θα παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της συζήτησης, και με ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχωρήσεων κομμάτων, θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη, για την οποία ζητείται άσκηση δίωξης.

Copy link
Powered by Social Snap