«ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ»

«Ήταν μια έντονη συζήτηση, θέλουμε λύση στο Σκοπιανό»: Λακωνικός ο Νίμιτς μετά τη συνάντηση με Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

25/04/18 • 20:23 | UPD 25/04/18 • 20:30

«Οι δυο πλευρές είναι εξαιρετικά αφοσιωμένες στην εξεύρεση λύσης» επεσήμανε ο Μάθιου Νίμιτς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Κοτζιά και τον Νικολά Ντιμιτρόφ στη Βιέννη.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην προοπτική λύσης» τόνισε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Σκοπίων για την ονομασία της πΓΔΜ.

«Ήταν μία έντονη ειλικρινής συζήτηση. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς.

Αμέσως μετά τη Βιέννη, ο Νίκος Κοτζιάς πηγαίνει στις Βρυξέλλες για νέο κύκλο συναντήσεων. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τον ΓΓ του ΝΑΤΟ,  Γενς Στόλτενμπεργκ ενώ επί τάπητος, εκτός από το Σκοπιανό, θα τεθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η σημερινή συνάντηση Κοτζιά, Ντιμιτρόφ, Νίμιτς στη Βιέννη είναι η τρίτη μετά την επανεκκίνηση των διαβουλευσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο, στις 13 Φεβρουαρίου και στις 30 Μαρτίου, με την τελευταία να έχει φιλοξενηθεί στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Η τελευταία τριμερής συνάντηση της 30ής Μαρτίου, που είχε διαρκέσει 6,5 ώρες, εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα εποικοδομητική, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να τονίζει πως «είναι δύσκολα τα βήματα που κάνουμε, αλλά όλα τα βήματα μας φέρνουν πιο κοντά στην πιθανότητα μιας λύσης».