ΝΔ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάσχει στο αποτέλεσμα

20/04/18 • 23:25 | UPD 20/04/18 • 23:25

«Από τις 23 κυβερνητικές παρεμβάσεις που παρουσίασε το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη οι 9 είναι έργα για να τα κάνουμε, οι 8 έργα που θα τα κάνουμε, 4 έργα που τα έχουμε κάνει θάλασσα, υπάρχουν και 2 τα οποία δεν είναι έργο πρωθυπουργού αλλά δημάρχου τοπικού.

«Από τις 23 κυβερνητικές παρεμβάσεις που παρουσίασε το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη οι 9 είναι έργα για να τα κάνουμε, οι 8 έργα που θα τα κάνουμε, 4 έργα που τα έχουμε κάνει θάλασσα, υπάρχουν και 2 (ειδικό σχολείο στον Άγιο Αθανάσιο και Λιμενικό Ταμείο Σταυρού) τα οποία δεν είναι έργο πρωθυπουργού αλλά δημάρχου τοπικού και, πάντως, υποχρέωση και ευθύνη υπουργείου και υπουργών που απλώς κάνουν ή δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Γυφτόπουλος, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει και να σχολιάσει όσα είπε η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, την περασμένη Δευτέρα.

Ο κ. Γυφτόπουλος είπε ότι στόχος του δεν είναι να μηδενίσει το έργο κανενός, αλλά η διεύρυνση του δημοκρατικού διαλόγου στην πόλη, ώστε να γίνει κατανοητό πως «πολιτική παρέμβαση δεν είναι υποσχέσεις και λόγια αλλά χειροπιαστό έργο άμεσο, αποτιμητό και χρήσιμο στην καθημερινότητα του πολίτη» και παρατήρησε: «Δυστυχώς οι καλές προθέσεις μόνες τους δεν παράγουν αποτέλεσμα. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ πάσχει στο αποτέλεσμα».

Δεσμεύτηκε δε ότι πολύ σύντομα η Διοικούσα Επιτροπή θα παρουσιάσει 10 μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης για τα οποία, όπως είπε, η σημερινή κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια δεν έκανε τίποτα. Επίσης θα παρουσιάσει τις 23 δικές της σύγχρονες και δημιουργικές προτάσεις που θα εισηγηθεί για να ενταχθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Για το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είπε ότι «έχει αντίληψη του παλαιού νομάρχη», είναι «άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι» και σημείωσε: «Εξειδικεύοντας το λόγο του προέδρου μας, εμείς οι Θεσσαλονικείς επισημαίνουμε ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει ανάγκη μια σύγχρονη, ψηφιακά εξελιγμένη δομή που θα τέμνει οριζόντια όλα τα υπουργεία και θα εξυπηρετεί τον εργαζόμενο, τον επιχειρηματία, τον επαγγελματία της ευρύτερης περιοχής κατά τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό. Εμείς θέλουμε στη Θεσσαλονίκη να μπαίνει η τελική υπογραφή και να λύνονται όλα τα προβλήματα, διοικητικά ή γραφειοκρατικά, του πολίτη. Και επίσης επιθυμούμε αυτή η δομή είτε είναι υπουργείο είτε είναι Γραφείο, να φέρει υπερήφανα το όνομα της Μακεδονίας και της Θράκης».

Σε ερώτηση για τη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, που ήταν και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ότι «κάνει εξαιρετική δουλειά το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη», ο κ. Γυφτόπουλος απάντησε: «Σέβομαι τις απόψεις και τον ρόλο του περιφερειάρχη, όμως έχω τι δικές μου απόψεις». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι υπέρ της αδέσμευτης και ακηδεμόνευτης αυτοδιοίκησης και κάλεσε τους δημοσιογράφους να ζητήσουν από τον κ. Τζιτζικώστα να σχολιάσει τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος σχετικά με τις 23 κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Γυφτόπουλος έστρεψε τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και των μη κυβερνητικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, λέγοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες που εμφανίστηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.