Τσίπρας από Καστελλόριζο: Δεν ήρθα για να φτιασιδώσω κακόμορφες καταστάσεις

17/04/18 • 13:05 | UPD 17/04/18 • 13:22

Εκφράζοντας την «ιδιαίτερη χαρά» του για την παρουσία του στο Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλία του για τα εγκαίνια των έργων αφαλάτωσης στο Καστελλόριζο τόνισε ότι δεν πήγε στο ακριτικό νησί για «να φτιασιδώσω με όμορφα λόγια κακόμορφες καταστάσεις», εννοώντας φυσικά την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου από εκείνο το σημείο περί υπαγωγής της Ελλάδσς στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ. 

Εκφράζοντας την «ιδιαίτερη χαρά» του για την παρουσία του στο Καστελλόριζο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».

Εκεί από όπου ανακοινώθηκε η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, από αυτόν τον τόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε στην ομιλία του: «Έτσι λοιπόν και σήμερα, οκτώ χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός άκουγε τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στις μέρες που πλέον αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας (…) βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδο, καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελορίζου, από την εποχή της επιθετικής λιτότητας και της ασφυκτικής επιτροπείας που κόστισε πολύ. Δεσμεύομαι την ημέρα που θα βγούμε από το μνημόνιο θα είμαι μαζί σας για αν γιορτάσουμε αυτή την σημαντική ημέρα για τον τόπο και να σβήσουμε την πινελιά που έβαλαν κάποιοι».

«Βρίσκομαι σε έναν τόπο ιδιαίτερο και ιστορικό. Εδώ υπήρξαν σημαντικές μορφές, όπως η Κυρά της Ρω που κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία. Είναι ένας τόπος που ατυχώς ταυτίστηκε με την έναρξη της μνημονιακής εποχής, ίσως της δυσκολότερης από τη μεταπολίτευση και μετά. Ωστόσο, σχεδόν οκτώ χρόνια μετά από τότε που ο λαός άκουγε από αυτό τον τόπο τα κακά μαντάτα των μνημονίων, φτάνουμε στο τέλος της δύσκολης αυτής εποχής. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την καθαρή έξοδο από την επιτροπεία και από τα προγράμματα και από την ασφυκτική λιτότητα που κόστισε όμως πολύ. Είχε κοινωνικό και οικονομικό κόστος», ανέφερε ο πρωθυπουργός.