Σφοδρή επίθεση του προέδρου της ΝΔ

Μητσοτάκης για Καμμένο: Είναι επικίνδυνος και όχι απλά ανίκανος

03/04/18 • 10:47 | UPD 03/04/18 • 10:49

Τον  κατηγόρησε ότι «ρίχνει αχρείαστα λάδι στη φωτιά», όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ελληνες στρατιωτικούς.

Σφοδρή  επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον  κατηγόρησε ότι «ρίχνει αχρείαστα λάδι στη φωτιά», όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ελληνες στρατιωτικούς.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι: «δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος. Δεν ελέγχει αυτά που λέει, ρίχνει αχρείαστα, λάδι στη φωτιά. Το λέω για τη συνολική του συμπεριφορά. Έχω στηλιτεύει και το στυλ του, τις στολές παραλλαγής και άλλες γραφικότητες. Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να νομίζουν κάποιοι ότι απαντώντας στον κ. Ερντογάν με τον τρόπο τον οποίο ενδεχομένως αυτός θα ήθελε, θα πετύχουν τη συσπείρωση. Μένει σε αυτή τη θέση ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει αυτά που λέει. Να μιλάει λιγότερο και να ασχολείται περισσότερο με την ιδιότητά του».

Τι είχε πει ο Καμμένος

Προσχεδιασμένη από την Τουρκία χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τονίζοντας ότι όταν έχει να κάνεις με έναν «τρελό» Ερντογάν και μια «χώρα όπου δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του σουλτάνου, η εκκρεμότητα αυτή μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια»!

Ο κ. Καμμένος, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και ερωτηθείς σχετικά με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ανέφερε πως «εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν διότι όταν έχουμε τόσα πολλά επεισόδια τα τελευταία χρόνια και τους αφήνουν σε 5 λεπτά και τώρα τους πήραν και τους μεταφέρανε στην Αδριανούπολη, και ενώ ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας τα απορρίψανε, φαίνεται ότι είναι μια τέτοια δουλειά. Η Τουρκία έχει σχεδιασμό να χρησιμοποιεί τις απαγωγές για να κάνει τέτοιου είδους πολιτική» και πρόσθεσε πως «εδώ στον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον και ρίξανε ισόβια και με Προεδρικό Διάταγμα που έχει εκδώσει ο Ερντογάν μπορεί να κάνει ανταλλαγή ομήρων, βλέπετε ότι αυτό το χρησιμοποιούν για άσκηση πολιτικής…»

Ο κ. Καμμένος όταν ρωτήθηκε για το εάν μπορεί να καταδικαστούν οι Ελληνες στρατιωτικοί απάντησε πως «δεν μπορούν να τους ρίξουν και καμιά καμπάνα βαριά γιατί δεν έχουν κάνει και τίποτα, αλλά όποιος έχει δει το “Eξπρές του μεσονυχτίου” και αυτούς τότε που τους ρίξανε στις φυλακές τους φτιάχνανε συνέχεια κατηγορίες, αφού εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά…» και πρόσθεσε: «Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη της λειτουργεί με εντολές του σουλτάνου, η εκκρεμότητα μπορεί να κρατήσει από ένα έως και 15 χρόνια…».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κάποιος δίαυλος πολιτικής επικοινωνίας με την Τουρκία, ο κ. Πάνος Καμμένος ανέφερε πως «δυστυχώς δεν έχουμε κανένα κανάλι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά… Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς, με ποιον να επικοινωνήσεις; Τη μία βρίζει τον Νετανιάχου, την άλλη τους Αμερικανούς. Εκανε δήλωση κατά του Νετανιάχου, με τον τρελό δεν μπορείς να βγάλεις άκρη…».

Σχετικά με τα όσα έχουν γραφεί, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν την έκδοση των «8» Τούρκων αξιωματικών, όπως τουλάχιστον ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναφέρει, ο κ. Καμμένος είπε: «Είναι αξιόπιστος συνομιλητής ο Ερντογάν, θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν ότι θα απελευθέρωνε τους οκτώ; Του είπε ότι θα δούμε με βάση τη Δικαιοσύνη. Κατ’ αρχάς δείξαμε καλή θέληση και επιστρέψαμε το ελικόπτερο την άλλη μέρα πίσω. Οι οκτώ ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, ζητούν να τους προστατέψουμε από την Τουρκία» και κατέδειξε τη διαφορά με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς: «Αλλο οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται χωρίς τη θέλησή τους και άλλο οι “8” που ήρθαν εδώ και ζητούν άσυλο να προστατευτούν από μία Δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι… δεν είναι το ίδιο πράγμα…».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, όταν ρωτήθηκε για την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας, τους λεονταρισμούς του Ερντογάν και αν αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα θερμό επεισόδιο, σχολίασε πως «υπάρχει μια ένταση, υπάρχει. Αλλά η κατάσταση στις ένοπλες τουρκικές δυνάμεις είναι απελπιστική, το 60% των δυνάμεών τους σε προσωπικό βρίσκεται εκτός στρατεύματος, η κατάσταση στο Αφριν δεν είναι η καλύτερη που περιμένανε. Χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα γιατί όταν ο όποιος (Ερντογάν) συνεχίζει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει, μπορεί κάποια στιγμή να κάνει κάτι. Δεν καθησυχάζω καθόλου τον ελληνικό λαό, είμαστε σοβαροί, είμαστε αποφασισμένοι αλλά δεν θα “τσιμπήσουμε” σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου, εάν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει, δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να το δημιουργήσουν, χωρίς όμως να υποχωρούμε από τις εθνικές μας θέσεις…».

Copy link
Powered by Social Snap