με αναρτήσεις του στο twitter

Τόσκας: Κάνουμε ότι μπορούμε για να μειώσουμε την εγκληματικότητα

02/04/18 • 19:25 | UPD 02/04/18 • 19:25

Νέες διαβεβαιώσεις προσπαθεί να δώσει ο υπουργός Προστασίας του  Πολίτη αναφέροντας πως όλο και περισσότεροι αστυνομικοί παίρνουν εντολή να εγκαταλείψουν τα γραφεία και να βγουν στο πεζοδρόμιο με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας. 

Νέες διαβεβαιώσεις προσπαθεί να δώσει ο υπουργός Προστασίας του  Πολίτη αναφέροντας πως όλο και περισσότεροι αστυνομικοί παίρνουν εντολή να εγκαταλείψουν τα γραφεία και να βγουν στο πεζοδρόμιο με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας.

Η αναφορά του αυτή έγινε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας μέσω δύο αναρτήσεων του στο twitter και στον απόηχο από την επίθεση και τον βαρύ τραυματισμό επιχειρηματία από ληστές που μπήκαν στο σπίτι του στην Κηφισιά νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας.

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα ο υπουργός ανάφερε σε δήλωσή την ευχή να ξεπεράσει το πρόβλημα και να μην κινδυνεύσει η ζωή του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη. 

Ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις με το θέμα της αυτοάμυνας είπε: «Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει. Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε από ληστές στην Κηφισιά

Οι οδηγίες δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου, αλλά είναι διεθνείς πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει και η Ελληνική Αστυνομία. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες».

Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας είπε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια και πρόσθεσε: «Εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα».

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο κ. Τόσκας είχε επικρίνει τον 88χρονο που πυροβόλησε κατά ληστών που μπήκαν στο σπίτι του στην Γλυφάδα. Τότε είχε πει ότι «δεν πρέπει ο καθένας να παίρνει τον νόμο στα χέρια του και ότι δεν θα γίνουμε Φαρ Ουέστ».

Διαβάστε επίσης: Απίστευτη επίθεση Τόσκα στον 88χρονο που πυροβόλησε όταν μπήκαν ληστές σπίτι του