Σκληρή απάντηση

Μαξίμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο – Δώσε εξηγήσεις για τους Ελληνες στρατιωτικούς

01/04/18 • 21:55 | UPD 01/04/18 • 21:58

Το γραφείο του πρωθυπουργού απάντησε με σκληρό τρόπο στα όσα είπε νωρίτερα οι Ταγίπ Ερντογάν περί αθέτησης συμφωνίας που είχε κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα για τους οκτώ αξιωματικούς. 

Το γραφείο του πρωθυπουργού απάντησε με σκληρό τρόπο στα όσα είπε νωρίτερα οι Ταγίπ Ερντογάν περί αθέτησης συμφωνίας που είχε κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα για τους οκτώ αξιωματικούς. 

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο και τον καλεί να  δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Αναλυτικά:

Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας.