Μπαλάφας: Επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών δίχως ανταλλάγματα

31/03/18 • 11:12 | UPD 31/03/18 • 11:12

Στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης στάθηκε ο υφυπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μπαλάφας. Το σημαντικό είναι τα παιδιά μας να γυρίσουν, χωρίς ανταλλάγματα και συμψηφισμούς, δήλωσε

Στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης στάθηκε ο υφυπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μπαλάφας. Το σημαντικό είναι τα παιδιά μας να γυρίσουν, χωρίς ανταλλάγματα και συμψηφισμούς, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα, τήρηση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων και με ψυχραιμία.

Ο κ Μπαλάφας είπε ότι δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτα βέβαιος αν η αύξηση των προσφυγικών ροών σχετίζεται με τη διάσκεψη της Βάρνας ή αν είναι τυχαίο γεγονός λόγω καλύτερου καιρού.

Τόνισε ότι το προσφυγικό θα κρατήσει καιρό. «Αυτό το πρόβλημα θα το έχουμε συνεχώς μπροστά μας όσο οι πόλεμοι καλά κρατούν και υπάρχουν άνθρωποι διωγμένοι και κυνηγημένοι», ανέφερε.

«Κροκόδειλους να βάλεις στο Αιγαίο αυτοί οι άνθρωποι μετακινούνται για κάπου καλύτερα και αυτό το πληρώνει η Ελλάδα ως χώρα πρώτης εισόδου, μαζί με την Ιταλία» είπε χαρακτηριστικά.

Όλα τα ζητήματα πρέπει να τα βλέπουμε στο τεχνοοικονομικό πλαίσιο είπε και τόνισε ότι ακόμα και αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα των σχέσεων με τον «προβληματικό ανατολικό μας γείτονα» πρέπει το βλέπουμε μέσα στο πλαίσιο του να βγει η χώρα μας από την σκληρή επιτροπεία και να έχει σταθερότητα, κατέληξε.