Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις

Κοτζιάς στην τριμερή συνάντηση για Σκοπιανό: Ελπίζω να κάνουμε κάποια θετικά βήματα σήμερα

30/03/18 • 12:36 | UPD 30/03/18 • 12:36

«Ελπίζω να κάνουμε κάποια θετικά βήματα σήμερα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στους δημοσιογράφους λίγο πριν εισέλθει μαζί με τον σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς,

«Ελπίζω να κάνουμε κάποια θετικά βήματα σήμερα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στους δημοσιογράφους λίγο πριν εισέλθει μαζί με τον σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, στην αίθουσα όπου θα λάμβανε χώρα η τριμερής συνάντηση.
Απευθυνόμενος στην Αυστριακή ομόλογό του Κάριν Κνάισλ, την ευχαρίστησε για τη φιλοξενία της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς σήμερα, βάσει του καθολικού Πάσχα, είναι Μεγάλη Παρασκευή και η έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη είναι κλειστή.

Ο κ. Κοτζιάς κάλεσε τους κ.κ. Ντιμιτρόφ και Νίμιτς, όπως και την κ. Κνάισλ να ενώσουν όλοι μαζί τα χέρια για τη φωτογραφία και τα πλάνα μπροστά στις κάμερες, αφού προηγουμένως χαιρέτισε εγκάρδια τους εκπροσώπους του Tύπου.

Βάσει του προγράμματος, το μεσημέρι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας. Η κυβέρνηση χειρίστηκε το Σκοπιανό με επιπολαιότητα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ