ΗΤΑΝ «υποθετικός διάλογος»

Παραλήρημα από τον προκλητικό Κατσίκη: Τα ΜΜΕ διαστρέβλωσαν τη δήλωση μου για τους στρατιωτικούς

29/03/18 • 19:24 | UPD 29/03/18 • 19:25

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υποστήριξε πως η τοποθέτησή του περί ανταλλαγής δεν ήταν δήλωση, αλλά «υποθετικός διάλογος», «προσωπική σκέψη» και «θεωρητική κουβέντα».

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης που προκάλεσε σάλο με τη δήλωση του περί ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υποστήριξε πως η τοποθέτησή του περί ανταλλαγής δεν ήταν δήλωση, αλλά «υποθετικός διάλογος», «προσωπική σκέψη» και «θεωρητική κουβέντα». Μάλιστα, κάλεσε τους βουλευτές να ανοίξουν το λεξικό για να διαβάσουν τον ορισμό της λέξης «δήλωση», εξηγώντας ότι όσα είπε δεν είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα.

Ακολουθώντας τη γνωστή τακτική των κυβερνητικών στελεχών, ο κ. Κατσίκης έριξε το φταίξιμο για το σάλο που δημιουργήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατηγορώντας τα για αλητεία:

 

«Έκανα δηλώσεις; Άκουσα από τον κ. Παναγιωτόπουλο της ΝΔ να μιλά για δικές μου δηλώσεις. Θα έλεγα σε οποιονδήποτε υιοθετεί αυτή την έκφραση και χαρακτηρισμό περι δηλώσεων στην αναφορά μιας προσωπικής σκέψης μέσα σε μια θεωρητική κουβέντα και υποθετικό διάλογο, να πάει σε λεξικό να δει την έννοια της λέξης δήλωση. Από το λεξικό «δήλωση» σημαίνει: η ρητή έκφραση πληροφορίας γραπτά η προφορικά με ενημερωτικό χαρακτήρα. Ποια πληροφορία πιστεύετε εσείς και όσοι μας ακούν ότι έδωσε ο Κατσίκης σε μια ομάδα δημοσιογραφικής αλητείας σε ένα πρωινό στον ΣΚΑΪ. Εκτός αν είμαι λαγός, όπως κάποιοι άλλοι είπαν. Ποια πληροφορία μετέφερα; Ήταν πληροφορία η προσωπική σκέψη σε έναν υποθετικό διάλογο;».

Ο Κώστας Κατσίκης υποστήριξε ότι δεν προβλήθηκε ολόκληρο το απόσπασμα των δηλώσεών του με αποτέλεσμα να παρασυρθούν ακόμα και μέλη της κυβέρνησης: «Μονταζιέρα του ΣΚΑΙ επηρέασε συναδέλφους και του δικού μου κινήματος και του κυβερνητικού εταίρου. Συνεπώς, χαρακτηρίστηκα ανεύθυνος και ζημίωσα την πατρίδα μου. Το πιστεύετε ότι ζημίωσα την πατρίδα μου; Αν ήμουν Θεός θα σταματούσα τους πολέμους. Αυτό το εάν έγινε δήλωση, που από τον ΣΚΑΙ και τη μονταζιέρα του εξαπλώθηκε και έφτασε στην Τουρκία. Αν αυτό δεν γινόταν, θα είχε περάσει στα ψιλά. Αν έγινε ζημία ποιος την έκανε; Δεν πιστεύω ότι η ελαχιστότητά μου που υπηρετεί την πατρίδα θα μπορούσε να κάνει ζημιά. Πιστεύει κανείς ότι κάνοντας ζημιά θα μπορούσε ο Τούρκος να αλλάξει την προκλητικότητα που εκδηλώνει;» Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε μάλιστα και λόγο για fake news.