Κίνημα Αλλαγής σε Βενιζέλο: Απόφαση του Συνεδρίου η πρωτοβουλία για Συνταγματική Αναθεώρηση

27/03/18 • 19:43 | UPD 27/03/18 • 19:43

Λίγες ώρες μετά τις αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά της Φώφης Γεννηματά, με φόντο τις προτάσεις για τη Συνταγματική αναθεώρηση, ήρθε η απάντηση της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μέσω κύκλων της.

Λίγες ώρες μετά τις αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά της Φώφης Γεννηματά, με φόντο τις προτάσεις για τη Συνταγματική αναθεώρηση, ήρθε η απάντηση της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μέσω κύκλων της.

«Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής» και οι προτάσεις που διαμορφώθηκαν «αφού τέθηκαν υπόψη των συνέδρων εγκρίθηκαν αποτελώντας απόφασή του συνεδρίου», τονίζουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη όταν ρωτήθηκαν για τη διαφωνία και τα αρνητικά σχόλια του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα ανέφεραν: «Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής από την επιτροπή που συστάθηκε και οποιοσδήποτε μπορούσε εκεί να καταθέσει την άποψή του. Στην επιτροπή συμμετείχαν καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, έγκυροι νομικοί και τέως δικαστικοί καθώς και πολιτικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της μίλησε για τη θέση και τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν και αφού τέθηκαν υπόψη των συνέδρων εγκρίθηκαν αποτελώντας απόφασή του συνεδρίου».

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Φώφη Γεννηματά με αφορμή την πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής να αποστείλει πρόταση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες Αναθεώρησης του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε πως δεν ρωτήθηκε από το Κίνημα Αλλαγής για την εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία οδηγεί σε «στρατηγική σύγχυση, καθώς την ώρα που βάλλεται η κυβέρνηση για την επίθεση στους θεσμούς το Κίνημα τείνει εμμέσως πλην σαφώς χείρα συνεργασίας στην Κυβέρνηση».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επικαλούμενος και την ιδιότητα του ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου τόνισε πως όχι μόνο δεν ρωτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος ο ίδιος αλλά ούτε και ο κ. Λοβέρδος ο οποίος επίσης έχει την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου.

Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ακόμα πως η βάση της παράταξης δεν επιθυμεί συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκείνον δεν τον αφορούν τα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής αλλά η μεγάλη εικόνα, που είναι η χώρα και η εύρυθμη λειτουργία των Θεσμών και του Κράτους Δικαίου.