Επίθεση Μηταράκη και ΟΝΝΕΔ στον Μπαλαούρα για την λήψη σύνταξης

22/03/18 • 16:18 | UPD 22/03/18 • 16:24

«Την ώρα που όλοι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στις συντάξεις τους και τους περιμένει άλλη μια από το 2019 που έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές το βουλευτή της Μάκη Μπαλαούρα», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νότης Μηταράκης.

«Την ώρα που όλοι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στις συντάξεις τους και τους περιμένει άλλη μια από το 2019 που έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές το βουλευτή της Μάκη Μπαλαούρα», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νότης Μηταράκης.

Ο βουλευτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως με «φωτογραφική εγκύκλιο» , η κυβέρνηση επιτρέπει στον κ. Μπαλαούρα παράλληλα με τη βουλευτική του αποζημίωση, να εισπράττει ολόκληρη την σύνταξή του από την Τράπεζα της Ελλάδος, «η οποία – σημειωτέον – δεν ζήτησε καμία εξαίρεση για τους συνταξιούχους της». Και καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Μηταράκης: «Ιδού το μόνο πλεονέκτημα που απέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ: Να τακτοποιεί τα δικά του παιδιά».

ΟΝΝΕΔ: Ο Ρομπέν των αριστερών

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ψευδή και άδικη επίθεση που δέχεται από τα ξημερώματα ο κ. Μάκης Μπαλαούρας. Κατ’ αρχάς, αποκλείεται να επιδίωξε να εισπράττει χαριστικά τη σύνταξή του παράλληλα με τη βουλευτική αποζημίωση κάποιος με το ηθικό ανάστημα του ανδρός που θεωρούσε ότι οι δολοφόνοι της 17 Νοέμβρη διέπονται από κάποιο ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου. Έπειτα, και αν ακόμα η διάταξη αφορά και στον ίδιο, από πού κι ως πού θεωρείται εργασία αυτό που κάνει ο κ. Μπαλαούρας στη Βουλή, δηλαδή να πηγαίνει και απλά να υπερψηφίζει τα νομοσχέδια που η κυβέρνηση λαμβάνει μέσω mail και μεταφράζει μέσω google translate;

Ο κ. Μπαλαούρας δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε θα είναι ο τελευταίος που πιάνεται «με τη γίδα στην πλάτη». Ολόκληρη η τριετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελεί μια περίοδο ευνοιοκρατικού καθεστωτισμού, όπου οι καταληψίες του κράτους, ελεύθεροι από κάθε φραγμό και όριο, επιδοτούν τους εαυτούς τους στο έργο φτωχοποίησης των πολιτών. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το παράλληλο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα, ένας «Ρομπέν των αριστερών» που τα παίρνει από το λαό για να τα δώσει στους δικούς του. Η λύση στο πρόβλημα του κ. Μπαλαούρα είναι οι εκλογές, ώστε να πάει σπίτι του και να μην κωλύεται να εισπράξει την παχυλή του σύνταξη.

Ο Μπαλαούρας εξαιρείται από όσους χάνουν το 60% της σύνταξης επειδή εργάζονται!

Με ειδική διάταξη ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος εξαιρεί τους συνταξιούχους της Τραπέζης της Ελλάδος (σε αυτούς και ο Μάκης Μπαλαούρας) από την περικοπή ή πλήρη αναστολή της σύνταξης εφόσον εργάζονται.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει, όπως γράφουν τα ΝΕΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, με το δημοσίευμα να υποστηρίζει ότι όπως καταγγέλλεται πρόκειται για φωτογραφική διάταξη με άμεσα ωφελούμενο τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα πάντως με ορισμένους νομικούς, ειδικούς στο ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι της Τραπέζης της Ελλάδος έχουν εξαιρεθεί από τις γενικές συνταξιοδοτικές διατάξεις καθώς θεωρούνται υπάλληλοι της ΕΚΤ.

Ο Μάκης Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του 2016 όπως είχε γίνει γνωστό μετά από καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΤτΕ. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί πως επρόκειτο για λάθος καθώς στο σύστημα φαινόταν χαμηλοσυνταξιούχος.

Copy link
Powered by Social Snap