Ο Σταθάκης δεν βλέπει κανένα φιάσκο στο «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον»

22/03/18 • 11:30 | UPD 22/03/18 • 13:08

Οσον αφορά το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον» υποστήριξε ότι «στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και τις τρεις πρώτες ημέρες αυτής της εβδομάδας υποβλήθηκαν 20.000 αιτήσεις  και εγκρίθηκαν οι 11.000».

Οι αντιδράσεις και τα επεισόδια που γίνονται κάθε εβδομάδα με αφορμή τους πλειστηριασμούς δεν πτοούν την κυβέρνηση και αυτοί θα συνεχιστούν κανονικά τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στο ΣΚΑΙ. 

Όσον αφορά το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον» παρά το φιάσκο των προηγούμενων  υποστήριξε ότι «στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και τις τρεις πρώτες ημέρες αυτής της εβδομάδας υποβλήθηκαν 20.000 αιτήσεις  και εγκρίθηκαν οι 11.000».

Σχετικά με  το φιάσκο της προηγούμενης εβδομάδας όταν το υπουργείο υποχρεώθηκε να κλείσει άρον-άρον την πλατφόρμα και να ανακοινώσει στη συνέχεια ότι θα «σπάσει» τις υποβολές αιτήσεων ανά περιφέρεια την απέδωσε σε «κακόβουλα χτυπήματα από 60 γραφεία μηχανικών που είχαν βάλει το αυτόματο σύστημα να κάνει χτυπήματα για να εξυπηρετηθούν».

Στην συνέχεια ανακοίνωσε, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διπλασιαστούν οι πόροι που έχουν δεσμευτεί και είναι ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας για την κατάσταση της ΔΕΗ είπε ότι αναμένεται να υπάρξει ολοκλήρωση των έργων διασύνδεσης των νησιών προκειμένου έτσι να υπάρξει μεγάλη μείωση των χρεώσεων ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας).

Για το Σκοπιανό, τέλος, έκανε λόγο για μια «μεγάλη στιγμή για να επιλυθεί το θέμα του ονόματος» υποστηρίζοντας ότι «έχουν γίνει κάποια θετικά θέματα από την πλευρά των Σκοπίων. Αν προχωρήσουμε στα τέσσερα βασικά θέματα και υπάρξει πρόοδος, η πρόταση θα φτάσει στη Βουλή».